12-01-2009                                        Stoppel FM                             Door: Wilco

Dit weekend zou ik al naar Stoppel FM gaan, maar dat kon helaas niet doorgaan. Geen nood want dit station was niet alleen maandagmorgen te horen maar zelfs de hele dag.

 

Kou

Vrijdagochtend stond er op deze locatie nog helemaal niets. De kou sloeg in alle hevigheid toe en die moesten ze trotseren om alles op te bouwen. Met de tent was dat door de vrieskou haast niet te doen en dat gold ook voor de mast.

 

Toch lukte het team dat bestaat uit 10 man om alles voor 4 uur vrijdagmiddag klaar te hebben.

De zender, een Elenos 8 x Mosfet goed voor 2kW, ging aan.

 

Ruis

Helaas om 10 uur vrijdagavond was het stil op de radio. De zender had het begeven en aangezien ze geen reservezender zo snel bij de hand hadden werd er één geleend. Een RVR van 5 kW

 

Enkel ze lieten hem op 3,5 kW staan vanwege de geringe hoogte van de zendmast van 45 meter. Daarin hingen 4 zelfbouw antennes en koppelbalk. Ook het tijdstip is wat uitgelopen en om 9 uur zaterdagochtend zijn ze terug in de lucht.

 

Weer andere zender

Zondag 12 uur in de nacht werd ook deze zender weer afgekoppeld omdat het toch wel een risico is om met een geleende zender te draaien. Voor de laatste dag werd een oude zender  aangesloten, een dubbele Mosfet, goed voor 700Watt.

De studio zag er prima uit en stond op een verhoging en is voorzien van nodige apparatuur. Vinyl is in de minderheid. Uiteraard stond er wel een enkele platenspeler van Skytec, de TEC3330. Verder een dual CD-speler van Boost CD240. Alles is aangesloten op een  Behringer mengpaneel, de VMX1000.

 

Soundprocessing

Processing is ook aanwezig en als kopstuk wordt de Triple-C gebruikt van TC Electronic met een Tube Composer, de T1952, van Behringer en als verbreder de EX-1 Edison ook van Behringer. Daar is ook de microfoon van, het is de C1 met als echo een Digital Studio S100. De stereocoder is van R&S de CG003 en de RDS onbekend.

 

Domper

De jongens die nu een marathon houden voor het vierde jaar hebben vorig jaar een flinke domper gekend. Eén van de teamleden, Stefan, is overleden. De bloemen die normaal op het graf staan, staan dit weekend naast de studio ter nagedachtenis en zodat hij er toch een beetje bij is.

 

Verder wil ik het team ontzettend bedanken voor de rondleiding en aangeboden sapjes en tot de volgende keer.

 

Filmpje Stoppel Fm