07-02-2009                            Firma Strak en Nat                              Door: Gup

Eerder deze week werd ik uitgenodigd door het team dat een heel weekend draaide via de 97.30 MHz in stereo en RDS. Na een hele ochtend geluisterd te hebben naar de fijne plaatjes van deze dames, ben ik toch maar eens een kijkje gaan nemen.

 

Zender

De zender bestond uit een combinatie van een Elenos EL40 stuurzender met daarachter een dubbele mosfet van het merk DB. Dit setje was geheel goed voor een vermogen van om en nabij de 650 watt.

 

Mast

De mast was in dit geval een huurmast die ook bij verhuur staat op onze website. De mast bestaat uit 4 x 8 meter constructie met daarop 15 meter topbuis. In totaal goed voor een hoogte van een dikke 45 meter.

 

Boven in de mast werd 1 breedbrander gebruikt om dit signaal de ether in te slingeren. En het werkte boven verwachting. Ook was nog een roze lampje in de mast gehangen om de piek aan te duiden.

 

Waar is de micro?

Het eerst wat bij mij opviel was dat de spraak van dit station een beetje raar overkwam op FM. Bij aankomst werd mij het al duidelijk: ze hadden een iets te grote dildo omgebouwd naar een microfoon.

 

Soundprocessing

Er werd bij dit station verder gedraaid van MD en CD . Het mengpaneel dat gebruikt werd was een Behringer Eurorack. Een laptop was ook aanwezig om het een en ander aan verzoekjes makkelijk en snel in op te zoeken. Het geluid ging daarna naar een Omnia-4.

 

Studio

De studio was gehuisvest in een garage met bestaande bar. Eenmaal bij binnenkomst herkende ik vele piraten en er hing een gezellig sfeertje. Het draaigedeelte bevond zicht rechts en was versierd met opgetekende schriften van dit muziekstation.

 

Hier en daar nog wat stamtafels om dit geheel compleet te maken. Na wat gepraat en genuttigd te hebben ging ik verder naar het volgende station op de lijst.

 

Ik wil de 9 dames van dit station bedanken voor de hapjes en de drankjes