23-04-2009                                                        Swaffel FM                                        Door:  Nick

Donderdagavond richting de locatie gereden van de Swaffel FM. De jongens waren al druk aan het opbouwen. De mast moest de lucht nog in en ook de zender moest nog komen. De rest was al bijna zendklaar. Helaas geen foto’s gemaakt donderdag. Vrijdag na het klussen ook nog even geweest, toen met camera. Die foto’s staan, samen met die van zondag, hier onder.

 

Audio

Een dikke vette Orban-8100, om maar bij het mooiste kastje te beginnen met daarvoor nog een TC Finalizer. Er zat een goed geluid in, al zeiden de heren technici dat het beter kon. Twee keer Reloop 4000-MK3’s zorgden voor de deuntjes van vinyl en een Numark CDN-22 voor de muziek van CD.

 

Mast

De mast was een bekende, en het blijft wat mij betreft echt een topmast. Een mobiele kantelschuif. Hoogte om en nabij de 80 meter. Zes breedbanders zorgden voor de afstraling van het signaal. Een Elenos T1800 moest het signaal uit de zelfbouwsturing versterken.

 

Zo’n 1500 watt kwam uit dit setje. Net niet de maximaal haalbare 2 kW omdat de stuurzender niet genoeg kon geven. Maar toch was er een beste dekking. Reacties kwamen uit grote delen van Nederland, en zelfs in Castricum aan Zee was het signaal waar te nemen.

Meikevers

Een beste tent stond er om de feestgangers een dak boven het hoofd te bieden. Helaas of gelukkig was die overdag niet echt nodig. Vanwege het schitterende weer werd er een buitenterras gecreëerd. ‘s Avonds waren er genoeg bezoekers, waaronder ook meikevers. Achter bij de koelwagen kon je ze stuk voor stuk oprapen. Tja, ook deze beestjes hebben weleens dorst.
 

Slaapgelegenheid

De crew sliep in een kasteel, een omgebouwde mestcontainer die vorig jaar dienst deed op de Zwarte Cross en dit jaar als carnavalswagen was ingezet.

 

Jongens, het was erg gezellig het gehele weekend. Tot de volgende keer.

 

Studiogasten