23-12-2009                                                    TSC                                        Door:  Wilco

TSC is een team dat bestaat uit de streken uit Salland en Twente oftewel Twente Salland Combinatie. Maar eigenlijk is de naam niet helemaal goed want er zit ook nog een Drents station in verwerkt.

 

Minimarathon

Enkele weken geleden hebben ze de eerste uitzending gehad in Twente maar deze keer zitten ze in Drenthe een minimarathon te draaien. Ze zijn begonnen op woensdagochtend rond de klok van zeven uur en gaan door tot donderdagavond klokslag zes uur.

 

Dit maal zitten ze lekker verwarmd op een vaste locatie waar alles voorhanden is. In een woning maar toch vrij van de rest.

 

Zendapparatuur

De zender die ze nu gebruiken is speciaal aangeschaft voor deze uitzendingen. Het betreft een Suono-stuurzender met een Prais-2000 als eindtrap die momenteel 1,9 kW levert en alles in één bak van de eindtrap is samengebouwd.

 

Maar dan storing. De zender die het vorige keer perfect deed heeft het laten afweten maar gelukkig was de uitzending nog niet begonnen. Sleutelen dus maar. Hoe en waar zonder schema?

 

Knetter, knetter

Zelf hebben ze te weinig kennis om ‘m te repareren maar de vader des huizes wilde wel een poging wagen. Na wat knetteren op sommige momenten zijn de storingen gevonden en de onderdelen vervangen en alles draait weer op volle toeren.

 

De mast staat op een hoogte van 43 meter. Het is een uitschuifbare mast en kantelbaar met bovenin 4 gepiekte antennes op de 96.50 MHz.

 

De studio zier er gewoon strak en aangekleed uit. Niet al te groot maar voldoende ruimte voor de piraten en voor zijn bezoekers.

 

Apparatuur

Achter de bar waar de studio zich bevindt staat een Dateq Apollo mengtafel met links en rechts 2 platenspelers van JB Systems, HQ30D, met Q-Bert elementen van Ortofon.

 

Vinyl is ruimschoots aanwezig maar ook CD vindt zijn aftrek dit doormiddel van 2 CD-spelers van Marantz. Verder staan er nog een enkele MD-speler van Sony en een computer voor de MP3-tjes.

 

Soundprocessing

De processing is een beetje geheim maar Extreem is die wel. Dus dan houden we lekker voor ons zelf.

 

Allemaal hoesjes

Wat me enorm opviel was het glad gestreken vinyl in de bak alsof dit hagelnieuw was. ‘Nee hoor maar ik ben er wel erg zuinig op,’ was de reactie. Het geheim zit hem in de beschermhoes. De hoes van de single plaats je gewoon in een beschermhoesje en dan lijkt het superstrak.

 

Het team wil ik bedanken voor de uitnodiging en tot de volgende keer op een ander adres.

 

Filmpje TCS