26-04-09                                                             TT-Combi                                                           Door: Bram

De geruchten gingen al een tijdje ronde. De radio Teamdoko en radio Testarossa zouden samen een marathon gaan draaien, maar of het echt waar was kon niemand zeker zeggen. Tot er vrijdagmiddag 24 april om 1 uur een snoeihard signaal te horen was op de 96.7 MHz, onder de naam TT-Combi.

 

Het signaal kwam uit het oostelijk deel van de Achterhoek. Net als ieder ander station had ook de TT last van enkele probleempjes, maar deze waren snel verholpen. Het gehele weekend tot maandagmorgen rond de klok van 9 uur is het gelukkig allemaal goed gegaan. De jongens hebben hun marathon zonder problemen uit kunnen draaien. Op de zondagmorgen is er verhuisd naar de 97.00 MHz.

 

Zender

Dit team draaide de hele marathon met een vermogen van 1500 watt, ofwel 1,5 kilowatt. Het merk was (Avitec) was voor mij onbekend, maar daar deed de zender het niet minder om. De 2 kW die de kast kon leveren, was verminderd tot maximaal 1600 watt door een ander type lamp. Als sturing stond er een RDVV print met BLF-177-eindtrapje.

 

Mast

De mast was een grote constructiemast met een totale hoogte van 60 meter. Bovenin de mast hingen 4 breedbanders uit Enter.

 

Soundprocessing

De sound bij dit station klonk erg fijn. Dat mocht ook wel want de soundprocessing bestond uit een analoge Orban 8100. Daarvoor een TC Electronics als leveler en een Orban 222A­ als stereoverbreder. Als laatste stond er een katruud pira 32 die voor de RDS moest zorgen.

 

Studio

In de studio stonden de welbekende Technics-draaitafel centraal, natuurlijk 2 stuks. Er werd voornamelijk  van vinyl gedraaid. Ook stond er een dual CD-speler van Skytec. Voor de MP3’s en de jingles stond er een laptop met Virtual-DJ. Dit alles werd gebracht naar een mengpaneel van JB-systems en wel de beat 6. Ook stond er een PC te draaien waarop de verzoekjes binnenkwamen.

 

Geluid tent

In de tent kwam je aan het geluid ook niks te kort, vooral de Orban bassen kwamen goed over. Zowel links en rechts naast de bar waren 2 bass-kasten en een topkast opgesteld. Ook boven in de tent hingen nog 2 tops. Daarnaast nog een volledige lichtshow, dus de tent was in de avonduurtjes gezellig uitgelicht. Het licht en geluid kwamen van de bekende buurtpiraat.

 

Gehaktballentest

Ook waren er lekkere gehaktballetjes aanwezig. Ik heb er één geproefd en deze waren echt top. Daarvoor dan ook het cijfer 8.Jongens het erg gezellig en bedankt voor de hapjes en sapjes.