28-07-2009                            Tarzan met de Lycos                           Door: Wilco

Vandaag letterlijk een thuiswedstrijd terwijl ik dacht dat we hier geen piraten meer kenden nadat een paar maanden geleden de laatste piraat werd opgepakt.

 

Mini-marathon

Nee dus, vandaag draait de Tarzan met de Lycos een mini-marathon van 24 uur. Maandag op dinsdagnacht zijn ze begonnen om half vijf en alles op de 96.70 MHz in stereo en RDS.

 

Het duo is geen onbekende in de piratenwereld en lopen al vele jaren mee. Soms stoppen ze weer een tijdje maar definitief stoppen? Neen, dat kennen en kunnen ze niet maar vooral ze willen het ook niet eens.

 

Zolderpiraat

Regelmatig schrijf ik de naam zolderpiraat in een impressie en daar bedoel ik meestal mee dat de zender zich in de woning zelf bevindt zodat bij een inval een huiszoekingbevel nodig is. Deze piraat is wel heel letterlijk een zolderpiraat. De zolder is hun domein.

 

Call-center

De studio is gezellig maar wel erg warm doordat de eindtrap van Prais van 1200 Watt ook best wat warmte produceert in de ruimte. De eerste indruk is dat het wel een call-center lijkt. Drie TFT-monitoren staan op een rij. Een leuk gezicht maar alleen de middelste wordt gebruikt voor de uitzending.

 

Apparatuur

Tijdens deze 24 uur wordt er niet van vinyl gedraaid maar wel van CD doormiddel van 2 losse CD-spelers van Sony. Voornamelijk komt de muziek uit de computer met het programma Sam Party Dj. Het mengpaneel dat wordt gebruikt is van Behringer, type 1832Fx-Pro.

 

Om bij dit oudere team een impressie te maken, heeft ook een nadeel. Het is namelijk veels te gezellig en omdat we elkaar al kennen van de glorie tijd in Dedemsvaart is de tijd snel gevuld. Dat maakt niet uit, leuk is het wel.

 

Mast

De mast is een mooi ding, niet zo gigantisch hoog, maar voldoende om een uitzending te kunnen verrichten met dit vermogen namelijk 25 meter met erin 2 breedband antennes.

 

De stuurzender is een breedbandsetje die de Prais-eindtrap aanstuurt en die normaal goed is voor 1 kilowatt maar rustig de meter in de hoek gooit en daardoor ruim 1,2 kW levert. De stereo is fabrieks, een oudje maar deze klinkt goed. De RDS is een RDS2000-systeem.

 

Soundprocessing

Processing wordt op zich niet zoveel gebruikt. Er staat nu een Ultramizer Pro DSP1400P achter van Behringer en verder staat er een niet-aangesloten Autocom MDX1600 en de stereoverbreder EX-1. Maar omdat er een brom in zat zijn ze uitgeschakeld.

 

Cassettedeckje

Om de insturing in de gaten te houden wordt net als vroeger een cassettedeck gebruikt in plaats van een led-balk.

 

Lycos en Tarzan bedankt voor de uitnodiging en de gezelligheid, tot de volgende keer.

 

Filmpje

 

 

Stuurzender

 

Eindtrap

 

 

 

Stereo en RDS

 

PC om de RDS2000 te programmeren

Processing