21-05-2009                               Zender Tornado                          Ingezonden

Na ongeveer 4 maand met de nieuwe studio bezig geweest te zijn, werd het toch wel weer is tijd om een dagje te gaan draaien. Dus op donderdagmorgen (Hemelvaartsdag) om 9 uur 's uur de zender aan gezet.  

 

Zender
De zender van dit muziekstation op de grens van Salland en West-Overijssel stond afgesteld op de 98.10 MHz. Het was een 8 watt RDVV mono sturing die afgeregeld was op 5 watt, waardoor de eindtrap met de BLF-177 ongeveer  90 - 100 watt gaf. Niet het volle vermogen dus, maar dat mocht de pret niet drukken.De reacties waren er zeer goed om. Tegen een uur of 3 's middags hebben ze nog geprobeerd een enkele CX aan te zetten maar dat is wegens omstandigheden niet gelukt.

 

Eén dipool

Wel hebben ze toen de RDVV op 8 watt afgesteld waardoor de BLF-177 ongeveer 120 tot 130 watt gaf.  

De mast was een 18 meter hoge kantelmast met 1 breedband-antenne erin.

 

Studio

De studio was gevestigd in een schuur waar ze een apart hokje in hebben gemaakt om te draaien. De bar die er stond was tijdelijk, de echte bar is nog in de maak.


De catering werd verzorgd door Kevin (Hoeksteeg FM). Met zijn 45 km-auto is hij voor ons naar de snackbar gereden, die 5 km verderop was.

 

Apparatuur

Er werd bij deze jongens gebruik gemaakt van de welbekende Behringer DX 1000, met een Dap ledbalk, 1 Stanton snelstarter en 2 Sony CD-spelers.

 

Processing?

Deze piraat had niet teveel poespas voor de zender staan. Kortom ze draaiden in het oude vertrouwde mono signaal zonder processing ervoor. 

Wij willen iedereen die geweest is hartelijk bedanken voor de gezellige dag. En de jongens die met de CX kwamen, ook bedankt.