19-06-2009                                                                             Trio Vrijgezel                                   Door: Jacob

Vandaag ben ik eens op pad naar iets aparts in Friesland. Ik ben onderweg naar Trio Vrijgezel ergens in de Friese Wouden.

 

Mast

Aangekomen op locatie zien we direct wat er apart is. De studio is namelijk volledig mobiel en de mast zit er aan vast gemonteerd. De masthoogte is ongeveer 21 meter en  door één rondstraal dipool wordt het signaal verspreid.

 

Na enige opstartproblemen te hebben gehad draait het nu toch vrij goed. De mannen zijn zeer tevreden met de afstandsrapporten. Ze zetten met veel plezier de 45-toeren scherp voor de luisteraars in de omgeving.

 

Zender

Het zendvermogen bedraagt deze keer ongeveer 150 watt en de zender staat mooi te draaien op de 98,2 MHz. Het signaal komt uit een enkele mosfet.

Aangekomen in de studio kreeg ik direct een goede ontvangst van een paar bekende piraten.

Direct heb ik maar eens een kijkje bij de draaibar genomen. Twee pick-ups staan hier klaar en als mixer wordt er de welbekende Behringer DX1000 gebruikt.

 

Soundprocessing

Voor de soundprocessing staan er een Ultramizer en een Ultrafex ex 3200.

Ik heb weer mooie muziek deze avond gehoord en ik werd zelfs nog even uitgenodigd om ook een aantal plaatjes klaar te zetten en dat slaan we natuurlijk niet af.

 

Jongens, het was een geslaagde avond en Patrick van de Firma L&B bedankt voor de mooie single.