16-06-2009                                                                        T.V.S.                                   Door: Jacob

Vandaag zijn wij onderweg voor een lekker weekendje naar Ponypark Slagharen. Op Etherpiraten.com zagen wij dat via de 96,5 MHz een uitzending werd gedaan door de T.V.S., dus onderweg dan maar even meeluisteren.

 

Friesland komt naar je toe

Halverwege heb ik de jongens maar eens opgebeld of ze het ook leuk vinden dat wij wat foto's kwamen knippen dit weekend en uiteraard was dat dus geen probleem. Vanuit Friesland daarom deze keer een kijkje in een Overijsselse studio.

 

Aangekomen op de locatie zien we al een paar bekenden in de tent dus eerst een praatje maken met hen. Even naar de bar voor een sapje en dan maar eens even richting de draaikeet die naast de tent staat.

 

Processing

In de keet zie ik allereerst een knap stukje soundprocessing staan. Eerst een Orban Optimod 8200ST dan een Orban Optimod  8200 FM met de instellingen van de Phantom FM.

 

De mixer is hier een Dateq LPM7.3 en de snelstarters zijn hier van het merk Technics, de SL-1210. Ook wordt er hier gedraaid met een PC en CD’s en alles gaat door een dubbele CD-speler van Pioneer. Kortom, de apparatuur liegt er hier niet om.

 

Zendertje

Na de studio zijn we door gewandeld en naar de zenderruimte. De zender is er eentje van klein formaat maar wel hoog vermogen namelijk 10 kW. We hebben het hier over een Elenos T-10,000 die weer word aangestuurd door een stuursetje van RVR. Met elkaar goed dus voor 10 kW vanuit Noordoost-Overijssel.

 

De mast is ook een mooi ding en reikt tot een hoogte van zo’n 65 meter met daarin 6 breedbanders. Dat alles goed staat afgesteld is te zien op de SWR van de Elenos-kast want die lag namelijk dood in de hoek.

 

Wij willen de mensen van dit team bedanken voor de paar gezellige dagen en als we weer eens in de buurt zijn en jullie draaien weer dan komen we zeker even kijken.