18-07-2009                                        Tukker Team                                      Door: Wilco

We gaan vandaag eens naar een station dat velen wel kennen namelijk Tukker Team. Ik vind dat zelf een fantastisch station, maar deze keer geen foto’s ervan. Het was even zoeken waar ze zaten, maar de locatie was wel erg herkenbaar na aankomst.

 

Hoe is die? Dit is een station waar je gewoon welkom bent en voelt, maar helaas denkt Ome Theo er anders over. Bij de volgende overtreding gaat alles mee, en toch draaien ze. Ach ja, we weten dat wel en Ome Theo speelt geen poker, maar we zien wel wat er gebeurt.

 

De schrik zit er toch wel een beetje in, maar de adrenaline gaat boven het gevaar. We hebben kans om de mast kwijt te raken. Dat is veel minder als dat gebeurt, maar wat moet je anders?

 

Constructiemast

Nou ja er ligt nog een constructiemast die nemen ze niet zomaar mee. Dat kost meer dan een dag opbouwen en ook een dag afbreken. Na wat rekenwerk en denkwerk ligt misschien de weg weer open naar zulke masten die ze niet zomaar kunnen weghalen.

 

AT en politie willen graag snel handelen en weg wezen van de locatie. Dat geldt zeker voor de politie want die heeft wel wat anders te doen dan het AT te assisteren. En piraten krijg je toch niet uit de lucht allemaal, weten ze al lang.

 

Straalverbinding?

Ik had verwacht dat er wel een straalverbinding stond opgesteld met camerabewaking maar nee hoor. Puur 100% piraat. De mast staat naast de studio en dat is het ook het mooiste. Geweldig hoe dit team denkt over de gang van zaken, maar wel wetend hoe het verder moet.

 

Eén van de teamleden vroeg me of ik de camera niet bij me had. Jazeker wel maar geen foto-impressie. Dat lijkt me niet verstandig. Ook ik wil graag naar piraten luisteren en risico’s vermijd ik niet maar ben wel voorzichtig met fotoshoots. Zeker deze keer. Ook de andere teamleden waren het er roerend mee eens. Laten we het maar mooi rustig houden.

 

Ik vind het allemaal prima. De gastvrijheid en de muziek die ze brengen op de radio is me veel belangrijker.

 

Nieuwe frequentie

Het viel me op dat Tukkerteam nu op de 94.50 MHz zit en vrijdag even op de 97.00 MHz. Waarom deze verandering terwijl er ook een andere piraat op de 94.50 MHz zit?

 

Instraling op de kabel

Dat laatste is minder, vertelden ze en dat moet je ook niet te vaak doen, maar we hadden geen keuze. Op de 97.00 MHz ging het signaal zo hard dat we op de kabel de 97.10 MHz dicht drukten waar Radio 3FM op zit. En bij meer dan 30 klachten ondernemen ze actie.

 

Dat gebeurde dus ook de vorige keer maar we dachten dat valt wel mee, niet dus. We nemen deze klachten voor de toekomst serieus, dus geen 97.00 MHz meer. En deze keer kregen we er weer klachten erover vandaar de verhuizing naar 94.50 MHz. Inmiddels laten ze de frequenties zien waar alle kabelfrequenties opstaan.

 

Geroutineerd

Tijdens het gesprek gaat de ene single naar de andere single op de draaitafel. Alles gaat zo geroutineerd, mooi is dat om te zien. En ook nog tijd om naar de zender te gaan voor extra informatie. Dit team blijft gewoon rustig, don’t panic.

 

Na wat vliegen hebben neer gemept boden ze me wat te drinken aan. Een biertje, wat fris?  Nee ik wilde niets hebben, maar daar kom ik niet mee weg. Een sinas dus. Het is toch geweldig hoe ze omgaan met mensen.

 

Na een verblijf van ruim een uur wordt het tijd om weer naar Ommen te gaan. Een goed gevoel houd ik hier aan over. Ik lees in de RDS: onkruid vergaat nooit.

 

Dank jullie wel allemaal.

Wilco