02-08-2009                                        Vrije Radio Achterhoek                                                   Door: Bram

Nadat de laptop 3 weken besmet is geweest met de Mexicaanse griep is hij er dan eindelijk weer en kunnen we direct beginnen aan de impressie van de VRA

 

Normaal nodig ik mijn collega uit om mee te gaan naar een station om daar een kijkje te nemen, deze keer was het andersom, Bram ga je meer naar de Vrije Radio Achterhoek?! Het vervoer is al geregeld. Gelukkig was ik die middag vrij en uiteraard zeg ik dan geen nee. Stiekem toch maar de camera mee in de auto, gewoon voor het geval dat.

 

Eenmaal aangekomen en kennis gemaakt te hebben met enkele teamleden was een impressie van harte welkom, en dus gauw de camera uit de auto halen.

 

Goede doel

Zoals sommigen wel weten draait de Vrije Radio Achterhoek maar 1x per jaar, en dit voor een goed doel, en wel de kinderafdeling van het Slingerland Ziekenhuis te Doetinchem. Al het binnengekomen sponsorgeld en de giften gaan naar deze afdeling. Het totale bedrag is uitgekomen op €1175 euro.

 

Voor meer info over dit station en het doel van de marathon verwijs ik je graag naar hun eigen website; www.vrijeradioachterhoek.nl. Ook staat er een interview op met verpleegkundige Sandra Bouwmeester van de kinderafdeling.

 

Mast

Dit station kende vele tegenslagen met de mast, want zo was er afgesproken, dat er een 65 meter hoge huurmast zou komen. Maar een week voor de uitzending belde de eigenaar af, dus moest er op het laatste moment nog flink gebeld worden voor een oplossing. En die werd gevonden, helaas moest de masthoogte er wel aan geloven.

 

Maar toch straalde het signaal prima in het rond. Boven in de toppijp zaten 6 gepiekte antennes. Het team was er van overtuigd dat gepiekte antennes harder gingen dan breedbanders.

 

Zender

Als eindtrap stond er een mooie Elenos T2000 te draaien die een goede 1800 Watt aan vermogen leverde. Als sturing een zelfbouw kastje met daarachter een enkele mosfet.

 

Studio

De studio stond opgesteld in een feestschuur. Alles was gezellig ingericht. In het midden van de schuur bevond zich het draaimeubel. Daarin troffen wij het volgende aan: een JB Systems Pro mengpaneel, een JB Systems dubbele CD-speler, 2 Sony MD -spelers en een Sennheiser microfoon en wel een exemplaar uit de 835 serie.

 

Daarvoor stond een echo kastje met een limiter. De oude eindprocessor de Behringer 9024 is vervangen door een goeie oude Warsanis. En persoonlijk vind ik dit een goede verbetering. Als voorzet stond er de Ultraflex pro.  Als ik mij niet vergis was de RDS in het kastje een Katruud en de stereo een print van SPI.

  

Heren bedankt voor de gastvrijheid en graag tot volgend jaar!