22-08-2009                           Weekend radio                                               Door: Ruud

Zaterdagavond na de bbq op bezoek bij de mensen van Weekend radio, die een weekend gingen draaien voor stichting KiKa (kinderen kankervrij) .

 De bedoeling was met een hoge mast en zender met leuk vermogen te gaan draaien, maar helaas ging dit op het laatste moment niet door. Er werd gezocht naar een andere oplossing.

 

Zendapparatuur

 Het werd een mast van ongeveer 25 meter met daarin twee rossen en een zender die ongeveer 280 watt gaf. De set stond afgesteld op de 104.1 MHz, des al-niet-te-min waren de reacties goed

En de opkomst naar het onderkomen van waar men draaide was prima en de mensen van Weekend radio waren dan ook erg goed te spreken.

 

Studio

Er werd gedraaid van vinyl, CD-tjes en MP3. Voor het zwarte goud werd er gebruik gemaakt van twee Technics draaitafels, de zilveren schijfjes gingen in een dubbele Denon CD-speler en de MP3-tjes werden gedraaid met progamma Virtual DJ.

Dit alles stond gekoppeld aan een Allen&Heath mengpaneel en als soundprocessing een bekende doos van Behringer.

 

Live-artiesten

Op de avond dat wij er waren was het er gezellig druk met een aantal live-artiesten. De bedoeling was om zondag nog even terug te komen voor een aantal foto’s, maar helaas was ik verhinderd.

Het team wil iedereen bedanken die aan dit weekend heeft meegeholpen en zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

 

Studiogasten