04-09-2009.                                       Winchester                                          Door: Wilco

We gaan eens kijken in de buurt nadat ik vanmorgen Twente ben in geweest. De Winchester, daar ga ik heen en ze draaien een weekendmarathon op de 95.10 MHz.

 

Voordat ik bij het team aankwam zag ik de mast al staan, maar nog niet op volle lengte.

Momenteel staat de mast op 35 meter met erin 4 breedbandantennes en een fabrieks koppelbalk.

 

Harde woei

Op die 35 meter blijft hij niet lang op staan, maar vanwege de harde wind durfde de grondeigenaar het niet aan om ‘m op volle lengte te laten staan. Toen de wind wat ging liggen kon het nu wel.

 

Even later kwam de bevoegde man die de mast ophoog lierde naar 65 meter en dit was gelijk merkbaar. Het sterkere signaal bleef ook bij de luisteraar niet onopgemerkt.

 

Spektakel

Het hele spektakel vindt plaatst op een agrarisch terrein. De studio staat in een tent en de zender bevindt zich in een grote veewagen.

 

Hoewel de wind is afgenomen klappert het nog behoorlijk in de tent, maar alles blijft gelukkig staan. Minder goed gestemd waren de weergoden, met name de regengoden.

 

Heftige regenval waardoor de binnenkant van de tent niet droog bleef. Alles maar van de grond op laatste moment en daarna was het water uit de tent vegen.

 

Soundprocessing

Op zich loopt alles goed maar wat minder goed loopt dat is het geluid. Hierover waren ze niet echt tevreden. Het software pakket Omnia AX heeft wel eens een veel beter geluid gegeven dan wat nu het geval is. Er wordt te weinig ingestuurd en bij meer insturing gaat alles over de nek.

 

Breakaway

De nacht erop werd Omnia AX ontkoppeld om plaatst te maken voor een ander software pakket namelijk Breakaway FM. Dit loopt gelijk wel goed en ook de kwaliteit is stukken beter, tevreden teamleden dus.

 

Zendapparatuur

De zender en de eindtrap die in de veewagen staat is compleet fabrieks en de sturing zelfs nieuw. Deze is van Suono en de eindtrap is een T1800 die momenteel op 1500 Watt staat.

 

Filmpje Winchester