11-12-2009                                        Wipper FM                                         Door: Wilco

Wipper FM, het is al een hele tijd geleden dat ik dit station op de lijst heb gezet voor een impressie. Bijna een jaar geleden, maar door toedoen van hogerhand moest het station de uitzendingen staken. Daarbij kregen ze hulp van de heren van AT. De zender werd in beslag genomen en boete en dwangsom volgden.

 

Zoals veel piraten kan ook de Wipper FM het zenden niet laten. Enkel hij zat met een probleem. De oude locatie is voor 2 jaar verloren en aangezien hij het alleen moet doen was doordraaien geen optie.

 

Andere locatie

Een andere locatie was nodig en dat was in deze agrarische streek geen enkel probleem. Wipper FM wil het nog even rustig aan doen door maar af en toe wat platen te draaien. Die kriebel in het lichaam moet er gewoon uit en dat lukt met draaien. Al is de zorg om nog meer te draaien aanwezig. Het lijkt wel een harddrugs!

 

Voor deze éne dag moest een mast worden aangeschaft en die kwam er: 37 meter huurmast en nu de antennes nog. Twee Rossen werden er in gemonteerd maar helaas paste de plug niet op de zender en spinner en verlooppluggen waren niet voorhanden.

 

Wakker worden

De mast moest weer plat en dat midden in de nacht. De eigenaar werd uit het bed gebeld en was binnen no-time aanwezig om de mast te laten zakken. Niet leuk voor hem maar achteraf is dat ook wel weer mooi als ze je willen helpen.

 

‘Dit wordt solderen, maar dat kan ik eigenlijk helemaal niet,’ vertelde hij lachend. ‘Maar het is me gelukt vol trots.’ Heerlijk deze smile op de mond van deze raspiraat.

 

Noodstudio

‘Als je me de gang laat gaan kan ik dit de hele dag wel doen,’ en dit blijkt ook wel. In deze noodstudio in een oude schaftkeet is niet eens ruimte voor de piraat om te gaan zitten

 

Aangezien hij al om half zes is begonnen en door wil gaan tot een uur of zes is dat 12 uur lang afzien. Maar dat is het vooral omdat er geen verwarming is in deze keet. ‘Nee dat klopt alles zit op één stroomgroep dus dat wil niet. Je moet er wat voor over hebben.’

 

Apparatuur

In de kleine studio is geen ruimte voor vinyl. ‘Niet dat het erg is want ik heb ook geen vinyl,’is zijn reactie. Maar er staan wel 2 dual CD-spelers van Dap Audio 75-D. Vier in totaal dus, ja lekker makkelijk is dat.

 

Processing

Tussen de rommel door, want alles moest op laatst er nog in worden gepropt, staat in het midden een JCB NSA2008 mengpaneel. Dat is het allemaal, of toch niet? Nee de processing zijn we vergeten. Hier wordt een Omnia 3FM-T gebruikt die rustig staat afgesteld.

 

Zender

De zender is een complete fabriekslijn. de stuurzender is een RVR die weer een Elenos T-1800 aanstuurt. Omdat de stroom en de antennekabel dat vermogen niet aankunnen staat de meter op 750 Watt en dan is zelfs de antennekabel al warm.

 

Alle verzoekjes worden afgelezen en als de schuif van de micro open gaat en het GSM-nummer wordt afgeroepen, piept de telefoon achter elkaar. Dit geeft een tevreden gevoel.

 

Wipper FM bedankt voor de uitnodiging. Het was leuk en een keer wat anders.