08-03-2009                           Witte Vink                               Door: Wilco

Marathonuitzendingen, we kunnen er niet omheen en eigenlijk willen we dat ook niet. Veelal valt er wel wat te beleven bij dit soort zenders. Immers, er moet veel gebeuren in een korte tijd, zo ook bij Station Witte Vink.

 

Brommetje

Een jaarlijks terugkeren, net als vorig jaar. Vorig jaar ging het mis want met nog een paar uur te draaien voordat de zender uit zou gaan, werd een werkbezoekje afgelegd door het AT. Dit jaar ging het goed, al verliep de opstart van deze zender minder goed.  Donderdagavond rond 10 uur ging het signaal de ether in, maar wel met brom.

 

Plof

De zender die normaal altijd goed functioneert, had kuren. Maar waar komt het weg? Geen idee. De oorzaak werd niet gevonden maar hier kwam wel verandering in als de zender het zelf aan gaat geven.

 

Vrijdagmorgen rond 7 uur een knal en een grote rookpluim uit de aanhanger. Een puinhoop was het. Een olietransformator was ontploft en veroorzaakte een puinhoop van olie door de aanhanger.

 

Wat nu?

Onderdelen waren niet op voorraad, dus dan maar een andere oplossing. De 5 kilowatt-zender werd er achter weggetrokken om vervolgens plaats te maken voor een 4x CX die 1 kW leverde.

 

Pompende compressor

Dit werkte en bleef werken, alleen het geluid was nog niet fantastisch. Een hoog pompend gehalte was ten horen uit de Unity 2000 Sound Processor met als voorset de Orban Co-Opperator 464A. Nadat dit opnieuw was afgesteld, bleek ook dit probleem opgelost..

 

De studio dit keer is verplaatst naar een paardenstal. De hokken zijn gereinigd en maken plaats voor gezellige barretjes. Simpel maar doeltreffend genoeg ingericht om de platen ten horen te brengen via de 3-meterband.

 

Apparatuur

Vinyl en CD wordt er gedraaid en hier zit in omvang niet zoveel verschil in. Twee verschillende merken platenspelers staan er op gesteld, al zijn deze platenspelers toch van dezelfde fabrikant. Zo te zien gaat het om de Monacor en de Soundlab-spelers.  CD’s komen van de Citronic CD1.2.  Alles is aangesloten op het mengpaneel, de Behringer DX-1000.

 

De mast is ruim 45 hoog met erin 6 eigenbouw antennes met eigenbouw koppelbalk die ze al verschillende seizoenen gebruiken. En ook nu zorgde het voor een goed signaal in de omgeving. De marathonuitzending via 96.5 MHz is zonder problemen zondagavond beëindigd

 

Laat uw auto rustig bij een piraat staan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor elke bezoeker gratis onderhoudsbeurt