29-12-2009                                        Zwarte Roek                                       Door: Wilco

Niet alleen bij marathonzenders gaan we bij langs tijdens deze Giga-impressie-dinsdag. Maar ook bij een zogenaamde huiskamerpiraat.

 

Zo is de Zwarte Roek een echte klassieker. Hij bevindt zich boven de rook van Leeuwarden, in het noordwesten.

 

Af en toe draait dit station zijn muziek via de ether vanuit de slaapkamer. Dus we gaan daar eens een kijkje nemen daar,  nadat ik eerst de koffie heb opgedronken.

 

Slaapstudio

De studio in de slaapkamer heeft zijn maat getimmerd en ziet er goed en verzorgd uit. Het station is jong en bestaat uit 1 persoon. Hij heeft vele idee├źn maar alles op zijn tijd.

 

Dit station heeft geen vinyl, maar dat is ook niet nodig om een programma te draaien. Er wordt hier gebruik gemaakt van een enkele CD en van MP3 via het programma Zara-radio. Het mengpaneel is klein maar doeltreffend: een 2x4 kanaals van HQ Power.

 

Soundprocessing

De processing is van Behringer: een Ultramizer DSP1424P en een Autocom MDX1400. De stereocoder is een FRM-coder zonder de bekende S-klank erin. Zonder problemen werkt de Zwarte Roek ermee.

 

Zendzolder

Tijd om een etage hoger te gaan, richting de zender die op zolder staat. De zender is een complete eigenbouw set en momenteel goed voor een vermogen van 80 Watt. Hij zou meer moeten leveren (MRF151) maar er zit een te lichte voeding in. Dit wordt nog veranderd.

 

Voordat we dit station verlaten gaan we nog even naar de mast kijken die aan de schoorsteen is gemonteerd. De enkele gepiekte Ross staat op een hoogte van 12 meter.