09-10-2010                                                    4 musketiers                           Door: Wilco

We gaan weer eens een kijkje nemen bij de 4 Musketiers. Voor mij is dit een favoriet station, dat garant staat voor muziek die we kennen, zonder poespas en onbekende platen. Oftewel meezingers en andere toppers zijn al vanaf woensdagavond te beluisteren bij dit station.

 

Brommmmmm

Helaas ging het  allemaal niet zonder problemen want dan viel de zender weer uit, dan een brom of wat dan ook. Zo ook nadat ik het eerste station heb verlaten en merkte dat hun signaal op de autoradio wegviel. Er was zaterdagmiddag brom en ander geknooi te beluisteren op de 97.30 MHz.

 

Nog 40 minuten rijden volgens de Tom Tom en zullen ze het weer voor elkaar krijgen voordat we aanwezig zijn in het grote piratendorp?

 

Monteur

Nee dus, maar inmiddels zie ik wel een bekende op het fietsie arriveren en waar hij is daar is ellende. Maar ook een andere monteur is net bezig om het probleem echt op te lossen.

 

Dit gebeurde dus ook en het probleem is al snel gevonden. Diverse kabels werden vervangen en nog meer en daar gaat het station weer met de klanken in de ether.

 

Een gehaktbal? Nou nee, ik heb net een bezoekje bij een snacktent afgelegd. Of beter gezegd om te controleren of de heren van AT daar wel goed te eten krijgen want ze zijn er immers met regelmaat te vinden. Bij de Mac Donalds dus. Een drankje slaan we niet af.

 

Soundprocessing?

Een kijkje in de bekende studio laat ons zien dat ze met andere processing zitten dat we gewend zijn. Het is softwarematig en van MBL4 maar er staat nog meer, al zit dat achter gesloten deuren en dat is geheim, vertelden ze lachend. Niet voor ons natuurlijk maar ook wij houden het simpelweg geheim.

 

Apparatuur

Hoewel de vele mooie klanken vanaf het vinyl komen, zijn CD’s ook geen uitzondering. De platenspelers zijn van Technics en de losse CD spelers zijn van het merk Sony. Het mengpaneel is van het merk Dateq en wel het type Styx..

 

Vissen             

We gaan op tijd naar huis, het is mooi weer, en wel mooi weer om te gaan snoeken. Helaas heb ik niets gevangen waardoor ik misschien wat langer bij dit station had moeten blijven.