01-10-2010                                                    Allicante                                 Door: Wilco

Nadat we bij HPT zijn vertrokken gaan ik een kijkje nemen bij de Kracht van 8 waar ik deze zomer ook ben geweest. Het station zit toch op mijn route naar Twente.

 

Onvindbaar

Enkel waar zitten ze? Niet op de oude locatie in elk geval, maar waar wel? Als we proberen te bellen gaat het mis. Het nummer in de RDS is niet goed te lezen dus we gaan op zoek. Alleen zonder resultaat. Dan maar op naar de volgende piraat waar we voor uitgenodigd zijn: LOL FM.

 

Ook daar wordt het een probleem want in de uitnodiging staat geen adres. Ach inmiddels ben ik al vele malen geweest dus we gaan gewoon langs de vele locaties rijden die ze hebben.

 

Helaas op alles locaties geen LOL maar ik geef niet op. In de omgeving ga ik op zoek al gaat het wel lastig worden met al dat vele en hoge maïs, wetend dat de mast nog plat ligt.

 

Berlijn: 12 km

Dan kom ik onverwachts uit in Duitsland en nu moet ik oppassen want voordat je het weet ben je Tsjechië te vinden. Snel terug naar het vertrouwde Nederland.

 

We zoeken de omgeving af en komen uit bij een mast maar die is niet van LOL. Misschien weet deze piraat waar ze zitten. Helaas, maar een beetje richting geven ze me wel. Voordat ik de auto weer in stap komt een teamlid met het verzoek om een impressie te maken.

 

Eerste marathon

Alliante is de naam van de piraat en ze zitten in een klein plaatsje waar het team hun eerste marathon houdt. Aan de buitenkant van het dorp staat een tent met een mast van ongeveer 45 meter met erin 2 breedbandantennes. Naast de mast staat de paardentrailer met de zendapparatuur erin.

 

Zendinstallatie

Een Suono-sturing en een nette Elenos T2000 geeft zijn vermogen van 2100 Watt op de frequentie 95.90 MHz. Het team dat is begonnen op donderdag zat eerst op de 97.60 MHz maar ook die kon niet meer gebruikt worden. Toen zijn ze uitgeweken naar deze frequentie wetend dat die ook niet schoon blijft..

 

Voor de eerste marathon ziet het er allemaal goed uit. Het vele vinyl dat ze in het bezit hebben worden gedraaid vanaf 2 Dap Audio platenspelers, type T-1500. Tussen de platenspelers staat wel een bekend merk in piratenwereld maar niet zozeer als mengpaneel. De mixer is een Numark DM1975.

 

Processing

Ook de processing ziet er goed uit en DSPX-Fm met ervoor een Aphex320A als leveler zorgt voor het geluid op de 3-meterband. Een Yellotec VIP1 staat er voor de spraakprocessing.

 

De eerste marathon van deze piraat, maar gelijk ook voor een goed doel. De hoofdprijs is een oude caravan en het geld van de hoogste bieder gaat naar KIKA. Veel zal het niet worden, maar het gaat om het gebaar, en dat is ook zo.

 

Na dit bliksembezoek gaan we verder met onze zoektocht naar de LOL FM.

 

Filmpje Allicante