09-05-20120                                                      Radio Antibel                               Ingezonden door Antibel

Radio Antibel is een station dat door vader Albert en zoon Manfred wordt verzorgd vanuit zuid-Drenthe.

 

Jarig

De oude Antibel  is jarig, hij wordt 52 jaar, en wat doe je dan? Een verjaardagsuitzending op Moederdag. Niet alleen voor de jarige, maar gewoon een uitzending voor iedereen. En dat allemaal op de 95,5 MHz.

 

Zo’n 6 jaar geleden draaide vader zelf nog toen het Agentschap Telecom kwam en de zender beter kon gebruiken. Na een jaar of  5 a` 6 eruit te zijn geweest is hij nu weer terug in de ether samen met zijn zoon. Nog steeds de naam Radio Antibel en nog het zelfde motto: niet hard wel gezellig.

 

Zendapparatuur

De zender bestaat uit een enkele Mosfet met ingebouwde sturing en geeft zon 300 Watt bij 9 ampère. Met dit kastje kan dit team best uit de voeten. Er kwamen aardig wat felicitaties en verzoekjes binnen ondanks de volle 3-meterband.

 

De mast is een kokermast van 4x6 meter en een topbuis van 6 meter met daarin zelfbouw antennes, ook wel de hondekop-antennes genoemd. Ook gebruiken ze een zelfbouw koppelbalk. De totale mast is in uitgeschoven stand goed 26 meter hoog.

 

Audio-apparatuur

Het audiogedeelte bestaat uit 2 platenspelers van Skytec, type Tec 3020' en twee keer een dubbele inbouw CD-spelers van Kónig. Het mengpaneel is van het merk Roclab mixer, type mx881. Ze gebruiken ook nog een pc voor het snel vinden van de aangevraagde plaatjes en jingles.

 

Compressie

De soundprocessing bestaat uit een Behringer-setje met ene Ultragraph FBQ-PRO 3102 Equalizer en een Autocom  MDX-1200 als compressor.