03-09-2010                             Blokhut FM                                       Door: Wilco

Het is al een mooi poosje geleden dat ik op impressie ben geweest. Niet omdat er geen impressie-aanvragen waren maar omdat ik bewust heb gekozen voor een impressievrije vakantie. Tijd om weer eens op pad te gaan dus.

 

Verjaardag

Dit keer gaan we naar een piraat die al een heel tijdje op de lijst stond en van de week kreeg ik een SMS dat ik van harte welkom ben voor een verjaardaguitzending van Blokhut FM. Kortom, een kijkje dus.

 

Draaiend op de 93 MHz straalt dit station vanaf het centrum van zijn dorp zijn platen de ether in. Het blijkt dat ik deze piraat persoonlijk ken. Niet via een ander piratenstation maar het blijkt een oud leerling te wezen die heel relax achter zijn draaitafels zit om zijn verjaardag te vieren.

 

De draaitafels zijn 2 Reloop RP4000m3ds met daartussen de Dateq 7.3 mengtafel. Vinyl is het mooist uiteraard maar ze schromen niet om ook wel eens een CD in de speler te laten verschijnen. In dit geval een Citronic CD1,3.

 

Postbode

De naam is vanzelfsprekend omdat het station in een blokhut zit te draaien. Ernaast staat de mast van 17 meter, al is de wens wel om deze te verhogen maar we wachten de postbode (AT dus) eerst wel af wat ze allemaal van plan zijn.

 

Antenne

Maar het gaat wel goed  met 17 meter mast met erin 1 breedband antenne van de 3 sterrenparade. Dat er maar één antenne in zit klopt, maar dat wordt binnenkort wel veranderd. Het andere setje is in bestelling en als dat allemaal klaar is zendt hij uit met 2 antennes.

 

Het vermogen van Blokhut FM bedraagt 1 kW en komt uit een RVR-set. De sturing is een RVR BluesNV30 is en de eindtrap is eveneens van een RVR, maar waar het typenummer van ontbreekt. Wel is het een 4x mosfet.

 

Digitale tv

Geen storing in de nieuwbouw? ‘Ja hoor tot nu toe gaat het allemaal wel goed. De hele buurt is op de hoogte en hier is alles aangesloten op het digitale tv-net en van overlast is geen sprake,’ zegt de piraat. Regelmatig is dan ook de buurt te vinden in de blokhut als het station af en toe zijn platen draait.

 

No-processing

Hoewel het station al 3 jaar actief is op de 3 meterband is er geen processing, maar ook daar zijn ze mee bezig. Wat het wordt weten ze nog niet precies. Of het wordt Break-Away of een DSPX-Mini.

 

Op de vraag wat ze nu vinden van het AT beleid momenteel reageert hij rustig. ‘ach we zien wel wat er gebeurt. Voorlopig draaien we nog en dan zien we wel verder. Ook daar zal wel een oplossing voor zijn.’

 

Blokhut Fm