29-01-2010                                        Bluffer FM                                        Door: Wilco

We blijven nog even in Twente om naar de volgende piraat te gaan, rustig rijdend over de vele slingerwegen die Twente rijk is. Voorzichtigheid is geboden vanwege het slechte weer.

 

Bluffer FM, daar zijn we nu. Hoewel het station een weekendmarathon wil gaan draaien, zijn ze nog niet in de lucht. Maar de voorbereidingen zijn in volle gang.

 

In de lucht

Nog een paar uur te gaan dan willen ze de lucht in, maar niet alles is klaar. De zender staat nog in de schuur en de processing moet nog worden aangesloten. Ook een deel van de audioapparatuur staat er nog waaronder de CD-spelers en de platen.

 

Maar alles gaat nu gebeuren want de zender, een RVR Tex20 met de HF1000 als (1,5 kW) wordt aangesloten.

 

Soundprocessing

In de studio is inmiddels de soundprocessing aangekomen. Het gaat om BreakAway dat in een kist is getimmerd met een touchscreen-scherm. Het geheel ziet er leuk uit, al moet het nog verder worden afgewerkt.

 

De zender staat inmiddels aan om de soundtest te doen. Erg in het hoog klinkt het in eerste instantie maar degene die hem inregelt is bedreven met dit stukje software en in no-time klinkt het als een klok.

 

Garagestudio

De studio bevindt zich in een leeggemaakte garage en niet zonder reden. Vorig jaar wilden ze ook een marathon houden, met in het weiland een tent. Dit werd niet zo gewaardeerd door de gemeente waardoor ze alles hebben moeten verplaatsen.

 

Dit jaar blijft alles mooi binnen de deuren ver uit het zicht van de overheid, al verraadt de mast –die in een weiland staat- zich nog wel. Het is een kokermast en die staat momenteel nog op een hoogte van 20 meter maar kan pas vanavond volledig worden uitgeschoven naar 45 meter.

 

Apparatuur

In de studio staan 2 splinternieuwe platenspelers van Citronic PD-45 Ultima met Concorde Ortofon Pro-S elementen. Er tussen staat een mengpaneel van Behringer, jawel de DX1000. Het merendeel willen ze van vinyl draaien, maar CD ‘s zijn ook geen enkel probleem en deze komen uit een dual speler van Denon.