03-05-2010                                                          Brandpunt FM                                                               Door:  Wilco

Dat je geen hoog vermogen nodig hebt om te kunnen uitzenden laat dit station wel zien en horen.  We zijn aangekomen  op een locatie waar mijn roots hebben gelegen. Mijn geboorteplaats dus en daar vandaan zendt Brandpunt FM uit.

 

Nieuwe generatie

Het station is jong erg jong maar de volgende jaren wordt dat vanzelf wel anders. Ik noem zulke stations maar de nieuwe generatie etherpiraten. Die hebben we hard nodig omdat we ook in de toekomst graag naar onze muziek willen luisteren. Dus belangrijk is deze zender zeker.

 

Hoeveel wattjes?

De studio bevindt zich in een schuur die net vorige week wat kleiner is gemaakt want de ruimte was lomp en groot. Door deze te scheiden met een wand is het wat compacter en gezelliger geworden.

 

Achter deze wand staat de zender die 170Watt levert uit een Mosfet en de antennekabel loopt naar een 38 meter hoge zendmast. Daarin hangen 4 fabrieks breedbandantennes met koppelbalk.

 

Regenachtig

Een dagje uitzenden wil het station op deze regenachtige vakantiedag. Om 04:30 uur is de zender aangegaan en ze gaan door tot de avond. Aan verzoekjes ontbreekt het dit station niet. Ruim 79 keer is het nummer al gebruikt voor SMS-berichten en we zijn nog niet op de helft van de dag. Een behoorlijke stimulans voor de jongens, zeker met dit vermogen.

 

No processing

Hoewel ze vandaag geen processing hebben, maakt het de luisteraar het niet uit. Ze hebben wel processing maar deze is vanwege brom er achter weg gehaald. Ook draaien ze in mono, een stereocoder is wel aanwezig maar werkte helaas ook niet goed. Ouderwets in mono, geen RDS en kaal vanuit het mengpaneel, maar dit gaat zeker veranderen.

 

Studio

De studio ziet er prima uit met als mengpaneel een Dateq Styx en links en recht de Technics SL-1200Mk2 platenspelers. Veel vinyl hebben ze nog niet, iets waar je ze niet kunt aanrekenen, al is vinyl ook geen must. Dit hebben ze opgelost om ook met CD te draaien doormiddel van 2 losse spelers.

 

Brandpunt FM, bedankt voor de uitnodiging en tot de volgende keer, want we blijven ze volgen.