30-12-2010                       Carbid FM                    Door: Andre (Paradiso)

Op de Veluwe hebben we veel mensen met tradities, en daar houdt dit clubje zeker van, want alweer  voor de derde keer is Carbid FM met oud en nieuw in de lucht.

 

Dagje eerder

Dit jaar zijn ze maar een dagje eerder begonnen. En ook weer op de bekende locatie, die elk jaar meer mensen trekt. Vooral door de gezellige sfeer die daar hangt.

 

Maar uiteraard draait het om één ding, en dat is waar een echte piraat voor staat. Pure gezelligheid op de FM-band. Met muziek die je nergens anders hoort. En daar weet deze combinatie van buurtamateurs wel raad mee.

 

Apparatuur

Dit jaar was de apparatuur bijna hetzelfde als vorig jaar. De mixer was een Behringer DX1000 en de draaitafels van Citronics. De spraak kwam uit een Behringer B1 en voor de nachtrust stond lekker Ots DJ te draaien.

 

De soundprocessing gebeurde met een Omnia One, die mooi rustig stond ingesteld.

 

Zender

Het vermogen was dit jaar wel aanzienlijk meer dan voorgaande jaren. Hhoeveel precies dat werd niet verteld, maar de rapporten logen er niet om. België en Duitsland luisterden in elk geval mee.

 

Antennes

De antennes stonden op een hijskraan, een meter of 50 boven NAP, met 4 RVR gepiekte dipolen. Die dus uitstekend hun werk deden. Want ook de achterkant straalde nog knap af richting Overijssel, Noord Holland en Utrecht.

 

Sfeer

Zoals vermeld, de sfeer was uitmuntend. Oude en nieuwe piraten uit de hele omtrek kwamen een sapje drinken. Leuk was de aanwezigheid van bijvoorbeeld De Witte Valk en de Edelweis. Twee piraten die in de jaren tachtig erg bekend waren. En zich verbaasden over het geheel. Dat hadden ze nog nooit gezien.

 

Ik bedank de mensen van het team voor de uitstekende zorg en ik hoop volgend jaar wederom aanwezig te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl