03-07-2010                                                    Club Bizar                              Door: Wilco

Het is warm erg warm, eigenlijk te warm om te gaan toeren maar zolang je rijdt valt het nog mee. We gaan op bezoek bij de piraat Club Bizar, die ik beter ken als de zender KWW.

 

Het ging bij dit team in 2007 grandioos mis doordat alle lades van de R&S kast mee gingen in de politieauto zonder het bijzijn van AT. Ook in 2009 ging het mis, dus deze jongens hebben niet zoveel geluk.

 

Gemeente

Dit is editie nummer 4 en deze keer lijkt het allemaal wel te lukken. Het vermogen is behoorlijk teruggebracht maar dat was in 2009 ook al het geval. Wat dat betreft maakt de power niet zoveel uit voor de garantie om een marathon succesvol uit te kunnen draaien.

 

Het grootste probleem voor deze jongens is niet AT maar de gemeente, al is het traceren op deze locatie wel wat lastiger dan de vorige plekken.

 

Ondanks de grote financiƫle schade gaat het station door en dit jaar zal er wel weer financiƫle schade komen maar daar gaat het station ook niet voor. Het station draait voor KIKA. Iedereen weet dat KIKA staat voor Kinderen Kankervrij. Meer is er te lezen op de website van KIKA.

 

Zendapparatuur

De mast staat keurig in het weiland op een hoogte van 60 meter met bovenin 4 antennes van de 3-sterrenparade en de koppelbalk is van het merk Aldena. Aan het einde van de antennekabel is de fabriekszender aangesloten. De eindtrap is en Elenos T1800-1 die ruim 2,1 kW op de meter geeft met ervoor een Suono sturing.

 

Gelukkig zit het team niet in een tent met dit hete weer maar ze zitten in een schuur, die lekker koel is. Deze locatie is geweldig en ze hebben er niet eens naar hoeven te zoeken. Sterker nog, het werd hun spontaan aangeboden 3 weken geleden en toen moest alles nog geregeld worden.

 

Snel, snel, snel

Inmiddels kunnen piraten een geweldige circusact geven en hebben ze ruime ervaringen met snelle verplaatsing en dingen regelen, dus 3 weken voorbereiding was een makkie.

 

Hoewel ze enkel alleen maar van vinyl draaien vanaf 2 Reloops Rp-2000MK3s spelers staan er ook 2 losse CD-spelers voor de jingles. Alles is aangesloten op een Soundcraft Spirit ES mengpaneel.

 

Soundprocessing

De krachtbron voor de soundprocessing is een Omnia 3 FM-T met daarvoor een Aphex Compellor en een Stereo-MaXX.

 

Cijfer: opperbest

Bij het station waar ik voor de gein ben begonnen met het beoordelen van gehaktballen kwam ik ook deze keer er niet onderuit ondanks mijn protest. Achteraf was de keuze van de jongens helemaal juist want hij smaakt meer dan opperbest

 

Ik wens het bijzonder gastvrije team veel succes in de toekomst.