16-10-2010                                                        Club Eigenwies                                           Door: Ruud

Het jaarlijkse weekend van Club Eigenwies is weer aangebroken. Dit keer draaien ze op 15, 16 en 17 oktober.

 

De locatie is dit keer ver van de bewoonde wereld, met daglicht is het al moeilijk te vinden, dus in het donker is het helemaal zoeken. Ze noemen het niet voor niks ook wel de Kanariese weilanden van de Veluwe.

 

Vrijdagmiddag er maar eens even heen om een kijkje te nemen en een paar foto's bij daglicht maken. Aangekomen op plaats van bestemming stond de mast net rechtop en was de kraanwagen zojuist weg.

 

Mooi mastje

Een schitterende nieuwe mast heeft dit team aangeschaft met een hoogte van een kleine 80 meter. Bovenin glimmen 6 breedband dipolen richting het noordoosten.

 

En het zendertje

Een kijkje bij de zender en dan zien we een mooie RVR-kast, al hadden ze er wel een beetje opstartproblemen mee. Maar na een paar keer bellen en een klein beetje sleutelwerk staat de RVR aan de band met 3.5 kW. Het kastje kan eigenlijk wel meer geven, maar er is op dat moment geen andere buis voor handen, maar het signaal op de 104 MHz komt een mooi eindje weg.

 

Apparatuur

Binnen in de tent werd er nog druk gewerkt om alles gereed te maken voordat de eerste bezoekers komen. De apparatuur staat weer mooi opgesteld achter het welbekende DJ-meubel. Bakken vol met zwarte schijfjes. En ondertussen branden de kachels lekker in de tent, want bbrrr de zomer is immers voorbij.

 

Er wordt bij Club Eigenwies gedraaid van de zwarte frisbee en met MP3-tjes. Voor de zwarte schijfjes gebruikt het team 2 draaitafels van het merk Reloop. De MP3’s komen o.a. met het programma OTS DJ uit de computer. Alles is aangesloten op het mengpaneel en dat is de Behringer DX1000.

 

Soundprocessing

Voor de soundprocessing staan er een aantal apparaten van Behringer opgesteld in een 19 inch rack. De vele reacties en verzoekjes komen via een laptop binnen, en de reacties blijven mooi binnenstromen. Onder meer vanuit de polder en uit Limburg kwamen er rapportjes binnen.

 

Artiesten dit weekend waren Silvia Swart en zangeres Hermien. De avonden werden goed bezocht en het was gezellig vertoeven in de feesttent.

 

Het team van Club Eigenwies kan terugkijken op een geslaagd weekend, en zoals één van de teamleden al zei: Dit was Club Eigenwies en tot Club Eigenwies.

 

Bezoekers  Artiesten