04-04-2010                                                                         DKB                                                     Door:  Wilco

Editie 14 is het inmiddels en wat zullen we nu schrijven over dit station waar ik elke keer ben geweest voor impressie? Volgens mij is Drents Kabaal (DKB) ook het enige station waar ik steeds ben geweest tijdens hun marathon.

 

Bah!

We zijn bij DKB op de vroege zondagmorgen en dat zullen we weten ook. Wat een troep en wat een bende hebben de bezoekers gemaakt de zaterdagavond. Niet te geloven. Ik dacht dat ik veel had gezien maar dit was erg.

 

Handjes wapperen

De bezem er maar door en samen met nog wat bezoekers steken we handen uit de mouwen om de troep eens op te ruimen. Ach eigenlijk hoeven we dit niet te doen maar het creëert wel wat: snuffelen in de rommel die op de grond ligt, al laat het zich wel raden hoe het eruit ziet.

 

De piraat die achter de tafels zit, vindt het allemaal wel  best . Hij stond er alleen voor dus deze medewerking kwam hem wel uit. De ene na de andere hit wordt de werkvloer opgeslingerd.

 

Mast

Na een uurtje te hebben geveegd en nadat we de deuren los zijn gegooid om te luchten ziet het er al heel anders weer uit. Dus maar een kijkje buiten naar de mast. Deze staat niet op volle lengte want het waaide te hard om hem op de volle glorie van ruim 90 meter omhoog te zetten. Al is de 75 meter met erin 8 antennes ook hoog zat.

 

Problemen heeft het team niet gehad tijdens de opbouw van het geheel. Alles werkte gelijk,  ook de zender. De oude R&S-kast gooit met gemak de 10 kW aan vermogen.

 

Hé, wat is dat?

De studio ziet er hetzelfde uit als de vorige keer net als de processing maar toch is er wat veranderd: Er staan deze keer draaitafels. Dat is uitzonderlijk te noemen voor een station dat tijdens marathonuitzendingen voor gemak kiest.

 

Een korte impressie maar we gaan ons best doen om van editie 15 weer wat uitgebreiders te maken.