04-12-2010                                                        Dakpan FM                                                       Door: Brouwerpower

Afgelopen weekend zat de Dakpan FM aan de band vanuit Salland. De mannen draaiden hun eerste marathon via de 96.70 MHz.

 

Zaterdagavond zijn we even een kijkje gaan nemen bij dit team. Ondanks het winterweer en de grote bulten sneeuw op de weg, heeft de taxi ons heelhuids bij de Dakpan FM weten af te zetten.

 

Studio

De studio was een niet al te groot hokje met daarin, jawel, een mooi afdakje met dakpannen. Het kan toch bijna niet anders zou je al snel denken. Verder weinig tierelantijntjes maar gezelligheid dat kennen ze wel.

 

Er werd veelal gedraaid van CD, computer en vinyl. Soundprocessing was er eigenlijk niet. Een Behringer VMX 1000 stond als mixer tussen de zender en de apparatuur, dus  geen begrenzing van de audio, maar dat deert de mannen niet.

 

Zendinstallatie

De mannen draaiden met 1 kilowatt aan zendvermogen dat uit een RVR VR 1000 werd gepompt. De stereo zat ingebouwd in de RVR Blues-stuurzender van 30 Watt. De RDS kwam ook uit een RVR-kast, namelijk de Luxor B.

 

Mast

Er was een mast van 42 meter gehuurd, omdat hun eigen mast net voor de uitzending het begeven had. Bovenin de mast hingen 4 goudkleurige fabrieks RVR breedbanders met daarbij een fabriekskoppelbalk van RVR. Vanwege de sneeuw heb ik hier geen goede foto van kunnen maken.

 

Ongein

De jongens van de Dakpan FM zijn wel in voor een geintje. De hele zijmuur van de studio was bedekt met een groot spandoek. Daarop stond de bekende tekst: “ohhh…buurman, wat doet u nu?” Waarschijnlijk een van de bekendste stukjes uit de serie van Flodder.

 

Gehaktballentest

Ja deze keer ook weer even de gehaktballentest gedaan. De gehaktbal scoort een klein zesje. Hij was nogal waterig en een beetje te vast. De dreuge worst was daarentegen totaal niet waterig. Wel zout, maar daar heb je dan een biertje voor.

 

Rest me nog het team te bedanken voor de gebrachte platen en de drankjes.

 

Filmpje Dakpan Fm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl