31-12-2010                                 Dik En Ruis ism Firma Janna                    Door: Wilco

Traditioneel ging ik andere jaren overal heen op oudjaarsdag, vooral Friesland, en ook tijdens de kerst. Dit jaar even niet. Nee, ik trek me even terug uit de piratenwereld, even geen zin. En ook de SMS van het jaarlijkse autocrossen waar ik me altijd even mag uitleven houd ik dit jaar voor gezien.

 

Appelflappen

Druk met oliebollen bakken en alles klaar maken voor oudejaarsavond, hoewel de lijst voldoende was voor een dagje op pad bij piraten. Maar één piraat staat wat hoger op het lijstje dan anderen. En daarom een uitzondering.

 

Dat is Dik en Brom, bijna en jaar staan ze op het lijstje maar ik wil eerst thuis alles klaar hebben en dan zien we wel verder of we een klein stukje Twente in gaan.

 

Waar ben ik

Het trekt toch en ik ben klaar met alle taferelen thuis en ga daarom op bezoek bij dit station. Mist, dat voorspelden ze, hoewel het in de stad allemaal nog mee viel was dat anders toen ik Ommen verliet. Met een dikke nevel voor de vooruit komen aan bij het lawaai van Dik en Brom.

 

Nog steeds mist

Nee geen lawaai van de muziek maar het enorme lawaai van het vele carbid wat er wordt afgeschoten met het eigengemaakt profiel. Een dikke stalen buis met bovenin een voetbal die ontstoken wordt door een bougie. Geweldig dit is overal te horen in deze regio, maar zien is lastig vanwege de mist.

 

Uiteraard komen we voor de zender al wordt het deze keer geen zender. Er wordt wel vanaf dit perceel gedraaid, maar mast en zender staan elders. Hier staat wel een mast maar daar wordt niet op uitgezonden.

 

En nog meer mist

We blijven dus bij de studio, waar de knallen van carbid de muziek overheerst. De mast is niet te zien, maar ze vertelden dat hij 47 meter hoog is met erin 2 brandantennes van de 3-sterrenparade met een Aldena-koppelbalk.

 

Zender

Omdat we niet naar de mast gaan, zien we ook de zender niet, maar dit is een DB-kast, type KA2500 met een RVR tex150 stuurzender. Het setje is goed voor 2,5 kilowatt.

 

Geen oliebollen maar wel gehaktballen in de studio wat eigenlijk bijna een standaard is bij vele zendpiraten maar ook die slaan we over.

 

Dwangsom foetsie

De studio is toe aan een opknapbeurt, vindt het team. De dwangsom op perceel is is eraf en er is in die jaren leegstand geweest en dat zie je. Al valt het mij persoonlijk niet eens zo erg op, maar toch gaan ze het nodige opknappen.

 

Apparatuur

Veelal wordt er van vinyl gedraaid vanaf de 2 Stanton T.60 spelers maar ook de zilveren schijven verdwijnen in de lade van de dual player van Stageline, type CD-200DJ.

 

De laatste impressies van mijn voor het jaar 2010, uiteraard zijn we er in 2011 weer.

 

Carbid Schieten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl