29-05-2010                                           Dolle Boeren                              Door: Andre (Paradiso)

Bij dit team is het een traditie om elk jaar in mei een marathon te draaien. Dit jaar voor de vierde keer een radiosignaal vanaf de zuidrand van de Veluwe.

 

Dat de ervaring elk jaar groter wordt, is te merken aan de opbouwfase. Elk jaar groeit de tent en ook de apparatuur wordt steeds professioneler om het signaal optimaal aan de band te krijgen.

 

Mast

Toevallig was ik aanwezig bij de opbouw van de antennes en mast. De topbuis was op een zeer professionele manier bevestigd op een verreiker. Nadat de twee 2-elements richters van RVR waren gemonteerd stond het spulletje dan ook binnen 5 minuten  overeind. Tophoogte was 35 meter.

 

Zender

De zender die gebruikt wordt is al 4 jaar dezelfde. Vorig jaar uitgezonderd toen hij halverwege de geest gaf. De sturing is afkomstig van J te A en stuurt de enkele mosfet aan met een eindvermogen van rond 350 Watt.

 

Een vermogen waar veel mensen om lachen, maar waar je in Midden-Nederland nog leuke resultaten mee haalt. Dat alles straalde lekker via de 97.1 MHz. Zo kwamen er rapporten binnen vanuit Ravenstein en Kamperveen. En zelfs in Hilversum werd er meegeluisterd.

 

Apparatuur

De gebruikte apparatuur is gewoon lekker simpel en niks bijzonders. Het mengpaneel is van Behringer, de DX-1000. En twee draaitafels waarvan één van JB System en de andere van Xion.

 

Verder stond er een dubbele CD-speler voor de jingles en zilveren schijfjes. En uiteraard voor de moeilijke uurtjes een mini-laptopje met Ots. Software waar iedereen die makkelijk radio wil maken, goed mee kan werken.

 

Soundprocessing

De processing  werd geregeld door drie apparaten. Als eerste een Behringer Ultradyne 9024 die het signaal doorstuurde naar de Behringer Ultracurve 2496. Om het laatste stukje op te vijzelen stond er nog de twee kanaals Alto compressor/limiter.

 

Dit alles bij elkaar gaf een mooi geluid dat nog eens het lekkere ouderwetse piratengevoel onderstreepte. Niet te strak maar wel mooi zuiver en helder en niet te druk.

 

Feest

Het feest in de tent was ook dik voor mekaar. Een goeie opbouw met voldoende ruimte voor het aantal bezoekers ( gemiddeld 700) dat verwacht werd. De catering was uitstekend en met de nodige snacks waaronder de befaamde Klompenboer-gehaktbal. Die overigens een 7.5 verdiende vanwege iets teveel jus.

 

10 jarige piraat

Ook verbaasde ik me over het kleine kereltje (Chiel) dat met zijn 10 jaar achter de mengtafel zat en plaatjes draaide of dat hij het al jaren deed. Navraag leerde mij dat het de zoon van de Kelderkeet is. Ik verzeker u van dat kereltje gaan we in de toekomst nog veul heuren, uhh sorry veel horen.

 

Tot slot

Ik bedank het team voor de gezelligheid en hoop dat we volgend jaar weer net zo`n leuk weekend tegemoet kunnen zien. Oftewel: met die verrekte dolle boeren aan de band klinkt het pas lekker in het land. Tot volgend jaar.