06-11-2010                             Drentse Zandhazen                                       Door: Gup

Bij de vorige marathon zender waar ik was werd ik uitgenodigd voor een impressie bij de Drentse Zandhazen vanuit Zuidoost-Drenthe via de 96.5 MHz in stereo en RDS.

 

Mast

De mast van het team stond achterop de mobiele studio. De mast bestond uit een kokermast van 4 x 6 meter met elektrische lier. Bovenin de mast hing een topbuis van een kleine 12 meter waardoor de mast goed was voor een hoogte van een kleine 32 meter.

 

In de mast hingen 4 zelfbouw antennes met koppelbalk van de bekende bouwer uit Valthermond.

 

Zender

De zender van het team is een 2 kilowatt RVR op 230 Volt met daarvoor een RVR Text-50 stuurzender. Dit alles produceerde een vermogen van een kleine 1900 Watt.

 

Het audiopad begon bij het mengpaneel en dat was de VMX-1000 van Behringer. CD’s werden worden gedraaid vanaf de Sony XP-220. Ook waren er 2 draaitafels aangesloten met de bekende Tonar Banana-elementen. Voor de verzoekjes had dit team een computer staan zodat zoeken geen probleem was.

 

Soundprocessing

De processing moest voorkomen uit een veel gebruikte Behringer-set van Ultradyne 9024, de Ultramizer DSP1400 en de Edison stereoverbreder. Achter deze set werd een stereo- en RDS-coder gezet.

 

Pingpong

De set had een goede sound en de kwaliteit klonk prima. Voor de echo was de bekende Virtulizer 2024 aangesloten voor een lekkere pingpong echo.

 

mobiele) studio

SRV-karren hebben we vaker gezien bij impressies maar deze hebben ze wel heel leuk gemaakt aan de buitenkant. Er was speciale graffiti aangebracht waardoor het toch weer anders is dan anders en zeer origineel.

 

De studio van binnen was prima ingedeeld en het was topdrukte op moment van bezoek. Alles was netjes afgewerkt en apparatuur en koelkasten hadden ze netjes ingebouwd. Kortom dik voor elkaar

 

Ik wil het team bedanken voor de aangeboden sapjes en succes wensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl