03-06-2010                                                    E.P.C.                                     Door: Laurens

Donderdagavond was het weer zo ver: voor de tweede keer een jaarlijkse editie van de E.P.C. vanuit Zuidoost-Drenthe. Dit alles duurde tot zondagavond op de 96.50 MHz in stereo en RDS.

 

Mast

Donderdagavond tegen 8 uur stond de huurmast in de benen, compleet mobiel en in een kleine 10 minuten goed voor een hoogte van 48 meter. In deze mast hingen 6 zelfbouw rondstralers met een zelfbouw koppelbalk.

 

Zender

De zender van dit team is een stuurzender van een bekende bouwer. Deze sturing moest de Elenos T-2000 eindtrap aansturen en werd afgeregeld op een kleine 2 kW, al gaf de meter wat minder aan maar deze is dan ook een beetje ziek.

 

In combinatie met het antennesysteem hoefde het team zich niet te schamen voor de behaalde resultaten want de verzoekjes liepen dan ook prima binnen

 

Soundprocessing

Vergeleken met vorig jaar heeft dit team ook een nieuwe soundset aangeschaft. Het geluidsetje bestaat een Combinator MDX- 8000 met de Ultrafex-3200 en de stereoverbreder Edison ex 1. De Katruud stereo/RDS heeft het team wel gehouden en klinkt in combinatie met de Behringer-set prima.

 

Het mengpaneel is de bekende DX-1000 en de echo word getrokken uit een Behringer DSP- 2024. Een laptop stond opgesteld om de verzoekjes op te lezen en te draaien. Er werd bij dit team veel van vinyl gedraaid en daarom stonden 2 draaitafels opgesteld met de bekende Tonar Banana-elementen.

 

Studio

Toevallig genoeg was dit team –net zoals de Bokzwiens- gehuisvest in een aardappelschuur.  Ze zijn een week van te voren begonnen met de versiering en dat is ook te zien. Een hoog draaipodium stond er opgesteld met daar voor een bar. Verder was er een grote zelfgemaakte stamtafel met nog wat kleine tafels.

 

Gehaktballentest

De gehaktballen bij dit team zagen en goed uit en zijn natuurlijk getest. Het team hoeft zich niet te schamen want de gehaktbal is gekomen op een score van 8,3

 

Ik wil het team bedanken voor het hele weekend muziek en gezelligheid.