22-05-2010                                                        EPT                                                                 Door: Ruud

 Het jaarlijks marathonweekend van het EPT stond weer voor de deur en was gepland op 21, 22 en 23 mei en de donderdagavond ervoor zou de opbouw plaatsvinden.

 

Aangekomen op de plek waar de mast en zender zouden komen te staan, waren al vele mensen druk in de weer. Zo werden er big bags gevuld voor de tooikabels, de grote generator werd gebracht en ook opa R&S (zender) werd weer van stal gehaald.

 

Blauwpetten

De opbouw verliep voorspoedig, eigenlijk te voorspoedig. De antennes zaten in de mast en verder was alles gereed. Kortom hij kon worden gekanteld. Toen de mast eenmaal rechtop stond moest hij alleen nog verder uitgelierd worden. Maar helaas zover kwam het niet. Een witte auto met de welbekende blauw-oranje strepen stond aan de rand van het weiland.

 

Inbeslagname

Na wat heen en weer gepraat met de heren van de hogerhand, kwam van hun kant de mededeling dat het team de zender wel kon aanzetten, maar dan zou de zender inclusief mast in beslag worden genomen. Tja wat doe je dan?

 

De koppen bij elkaar en werkoverleg. De boel verplaatsen was niet echt een optie want de helft van het team moest vrijdag nog werken. Om de zendinstallatie kwijt te raken was ook niet de bedoeling. Dan de handel maar afbreken en er een leuk en gezellig weekend van maken zonder zender. “Er zijn meer weekenden in een jaar,” werd er gezegd.

 

Twitter

s´ Avonds bleek ook van de politie een Twitter-melding op internet  te staan: ‘Emst, Zwarteweg: 20/5 19.52 Melding overlast "geheime zender". Bleek opbouw voor evenement aankomend weekeinde! Agentschap Telecom ikg. 11:22 AM May 21st via web’, luidde de tweet op Twitter. Waarschijnlijk voor de eerste keer iets over etherpiraterij op Twitter.

 

Vrijdag

Het team besloot het feest door te laten gaan want de bands waren al geboekt. Zo kwam op vrijdagavond de welbekende band the Moonlights langs met in de pauzes Wouter de polkaman.

 

Zaterdag

Zaterdagavond stond in het teken van de Evening Stars, een band die al meer dan 30 jaar bekend is bij de vele piraten die ons kikkerlandje rijk is. In de pauzes kwamen zangeres Jolanda en zanger Gerben Tijssen, twee plaatselijk artiesten hun nummers ten gehore brengen. Het was een gezellige drukte, en de stemming zat er bij iedereen goed in .

 

Teleurstelling

Toch kon je wel merken aan de teamleden dat ze het graag anders hadden gezien. Je kijkt uit naar het weekend, de vele voorbereidingen enz enz. Gebeurd is gebeurd. En zoals één van de leden al eerder zei: er zijn meer weekenden. Kortom, houd uw radio in de gaten. Voor je het weet hoor je ze weer.

 

Namens Ruud en Diana bedankt voor het gezellige weekend.

 

Artiesten  Bezoekers