25-10-2010                                        Firestone                                Door: Wilco

Zo waren we van het weekend bij een piraat met puntjes op de i (KPN) en nu zijn we bij een beginnende piraat. En dat maakt het impressie maken en piraten bezoeken ook zo mooi.

 

Vakantietijd

Bij Club Firestone zijn we aangekomen. Het is een groep piraten die momenteel een weekje vakantie heeft en een paar dagen muziek de ether in wil laten slingeren.

 

Niets bij station is groot en dat weten ze ook. Het is daarom geen weekendmarathon maar de zender is aangegaan op zondagmiddag en ze gaan door tot dinsdag op woensdagnacht. “Het weekend is te druk om ons te vinden op de band, kortom dan heb je keuze genoeg dan.”

 

Ze zenden niet uit op de bekende piratenzendfrequenties, maar op de 91.20 MHz waar ze er bijna zeker van zijn dat ze zonder overlast van andere piraten kunnen uitzenden.

 

Mastje

Ook de mast is niet hoog: 16 meter. En er hangt ook geen compleet antennepark in. Een enkele Ross mag het vermogen van 350Watt vanuit een enkele Mosfet verspreiden.

 

Toch is het signaal in de wijde omtrek goed te horen, en dat is ook wel kicken. En aan luisteraars is ook geen gebrek. Een goede keuze is het allemaal geweest om nu te gaan draaien.

 

Barkruk

De studio staat een oude keet en sommigen liggen te maffen op de maandagmiddag als ik er ben. Maar dan valt mijn oog op een low budget artikel. Twee kratten bier zijn op elkaar geschroefd tot barkurk. Geweldig en de kosten daarvan zijn extreem laag. Slechts 3 euro per kruk. Vindt ze maar, geweldig.

 

Veelal wordt bij dit station geprobeerd om van vinyl te draaien maar op deze jonge leeftijd hebben ze natuurlijk niet alles in bezit, heel begrijpelijk. De platenspelers zijn 2 verschillende en er tussenin staat een Monacor MPX-7700SEV als mengpaneel.

 

Soundprocessing

Via de computer staat het programma OTSAV voor de digitale muziek paraat. Er staat nog tweede computer en die zorgt ook voor de muziek, maar dan voor de processing met de software van Break-Away.

 

Piraten, je hebt er veel van, maar geen een is gelijk en dat maakt het mooi.