26-03-2010                                                    GHB                                      Door: Wilco

Het is vrijdagmiddag en we gooien op het werk het toetsenbord in de hoek en gaan weer eens op impressie.

 

Verslaving?

GHB zijn we en dat is geen drugs van waaruit de naam is ontstaan. Nee Gehaktballen, Hits en Bier. Al lijkt het zenden wel op drugs, een harddrugs wel te verstaan. Als je eenmaal met het zenden bent begonnen, is het verschrikkelijk moeilijk om er vanaf te komen. Een lastige verslaving dus.

 

Donderdagavond wilde het team al in de lucht zijn maar ze kregen pech. Alles werkte wel maar er kwam veel te veel vermogen retour. Tijdens de test kwam van de 500 Watt er zo’n 300Watt terug op de meter en dat is onacceptabel.

 

Toetertjes

Waar zal het probleem liggen? In elk geval moet de mast weer plat. Het is een enorm mooi design van 73 meter hoog. Een kokermast, om precies te zijn, strak, horizontaal en zonder toeters en bellen, maar er is wel over nagedacht. Het heeft 4 maanden werk gekost om deze mast te bouwen maar dan heb je ook wat.

 

Terug naar het probleem: in de 4 breedantennes en de fabriekskoppelbalk zou de storing niet mogen zitten, net als de antennekabel want die is net nieuw, maar waar dan wel? Heel geleidelijk zakt de mast naar beneden zodat ze de oorzaak kunnen gaan zoeken.

 

Probleem opgelost

Niets leek erop dat er ergens iets te vinden was. Het lijkt allemaal goed terwijl de meter toch anders aan geeft en de zender valt ook in storing, wat zal het wezen? Ter plekke is de storing niet gevonden maar toch was het euvel verdwenen na alles los hebben gedraaid, gemeten en weer in elkaar te hebben gezet.

 

Vrijdagavond is het inmiddels na alles weer te hebben opgezet. de zender, een Prais RP5000 staat te blazen en de stuurzender een Elenos ETG500 mag dan deze eindtrap voeden.

 

Koud he

In de studio gaat wel alles goed, al hebben ze wat last van lekkage vanwege de regen. De 2 tenten die tegen elkaar aan zitten zorgen niet voor een waterdichte verbinding maar ze hopen verder maar op droog weer en iets warmer. De kachels zijn nog niet gearriveerd en buiten is het nu 7 graden, koud dus.

 

Tegen de tent aan staat de studio in een omgebouwde keet. De 2 platenspelers van Reloop, de RP-4000M3d en de dual CD-speler van Dap Audio, type 750-D. Het mengpanel is van Dateq en wel de Apollo.

 

Processing

De soundprocessing staat in een mooie kast waar een computer met Break-Away in zit met nog een Ultrafex de Ex3100 er voor.