03-07-2010                                        Stations Genotsknots                     Door: Wilco

Voordat we thuis weer het zwembad induiken gaan we eerst naar de tweede piraat en de laatste piraat voor dit weekend. Daarvoor ga ik een stukje meer naar het oosten.

 

We zijn aangekomen op een landerij lijkt het wel. En ook deze piraat verschuilt zich lekker koel in het achterste deel van de boerderij.

 

Radio Genotsknots is de naam waar het team onder draait en voor dit jonge team van 16 à 18 jaar is dit de eerste marathonuitzending. Dit houdt niet in dat dit de eerste uitzending is. Nee, een aantal leden is begonnen met een oud klein zendertje zoals een ecc qqe-buizenapparaat

 

Het team is vrijdagmiddag begonnen en ze gaan door tot zondagavond rond de klok van twaalf uur. Ondanks dat het team jong is, merk je daar niets van. Het is rustig en bekwaam en alles ziet er allemaal prima uit.

 

Apparatuur

Veelal komt de muziek vanaf de 2 platenspelers van Citronic PT-1 met Tonar Banana elementen maar uiteraard hebben ze nog niet alles op vinyl en daarvoor staat er een dual CD-speler van DAP Audio, de 600-d mkII.

 

De processing is een DSPX-Mini die vervolgens is aangesloten op een straalset, want de zender staat een eindje verder op.

 

Zendstation

En daar gaan we nu een kijkje nemen waar het signaal daar weer opgepikt wordt. Middenop een stuk weiland staat een mast van ongeveer 45 meter met erin 2 breedband antennes. Er op aangesloten is een eigenbouw stuurzender die ooit een fabriekszender is geweest.

 

De eindtrap is een Elenos T1800 waar de stickers van af zijn gehaald. Waarom weten ze niet precies maar waarschijnlijk kan je ‘m dan verkopen voor een T-2000. ‘Ons maakt het niet uit want 2 kW levert hij met gemak en daar staat de meter dan ook op.’