11-09-2010                                        Geweld uut Vasse                             Door: Wilco

Een SMS-bericht van het team Geweld uut Vasse met het bericht dat ik welkom ben en geen censuur. Wat ik daarvan moet zeggen weet ik niet. Ik ga er vanuit dat alles op de foto mag, maar toch stel ik deze standaardvraag aan het piratenstation. En inderdaad: geen censuur.

 

Tophoogte

Het station zit er bijzonder hard aan. De meter in Ommen staat vast in de hoek terwijl de ontvangstantennes op de zijkant naar de zender gericht zijn. Het kan ook bijna niet anders, want ze zitten enorm hoog.

 

Al zetten ze de antenne op de grond, de eerste 70 meter hebben ze al te pakken vanwege NAP. Dat hebben ze uiteraard niet, de mast staat op een hoogte van 65 meter met erin 8 CTE antennes met in totaal 135 metertjes.

 

Heel interessant

Het team is wel bekend met het fenomeen marathon en ze zijn ervaren. Alles werkte dan ook gelijk. Als verslaggever vind ik het altijd wel mooi dat er wat mis gaat. Niet dat ik het de piraten gun maar voor de beleving is het altijd wel interessant, maar helaas. Of toch niet?

 

Een lichte brom is waar te nemen en dat hoorde het team ook wel, maar wat hier de oorzaak van is, kunnen ze niet ontdekken. Verder loopt het op rolletjes, vertelden ze in de tent. Veel teams zijn ontspannen maar dit team is wel heel erg relax. En ze genieten van de muziek buiten en in de tent.

 

Beveiliging

Een kijkje bij de zender en daar gaat het toch mis. De meters op de zender zijn weliswaar waar niet geijkt maar ze geven te weinig vermogen aan. Tijd om de zendkast wat bij te stellen. Oeps, de zender valt in de beveiliging –dus uit de lucht- tijdens het afstellen. Heel vreemd want vanmorgen kwam van de 17 kW er maar 10 Watt retour.

 

Vervolgens staat tijdens de herstart van de AEG Telefunken/kast de meter op 5 kW wat op de Bird ongeveer 10 kW is, vanwege een niet-gekalibreerd inschakelveld. Na wat afregelen komt de meter weer op 17 kW te staan maar niet voor lang.

 

Snel zakt de meter in maar wat is daarvan de oorzaak? Het team weet het niet en schakelt een bekende monteur in die ik al vaker heb bezig gezien. Die heeft dingen klaargespeeld waar een ander uren mee bezig was.

 

Negatief

De oorzaak heeft hij dan ook snel gevonden. Het negatief was veels te hoog maar deze wilde niet naar de minimale waarde zakken, maar het was wel voldoende om de uitzending zonder problemen te laten hervatten op vol vermogen.

 

Soundprocessing

Terug in de tent valt gelijk ook nog een ding op. De brom is weg waardoor het geluid uit de Omnia 3FM-t die om is gebouwd er beter uit komt. Voor de Omnia staat nog een DB Maxx.

 

Maar geluid zonder het vele vinyl dat kan natuurlijk niet bij dit station uit Twente. De audio komt  uit 2 Technics spelers de SL1200Mk2 met er tussenin de D&R Airmate.

 

Na wat van hun gastvrijheid en gezelligheid te hebben genoten starten we de auto en gaan richting Ommen.

 

Geweld uut Vasse Filmpie

 

 

 

Hoogte verschil