01-10-2010                                                    HPT                                        Door: Wilco

Veelal heb ik de vrijdag om de week de ruimte om weer eens op pad te gaan voor impressies. Het is vroeg en mistig als we Ommen verlaten maar over de IJssel bij Zwolle gaan we Gelderland in en violà, de zon.

 

Het was even zoeken ondanks ze het toch wel duidelijk de locatie doorgaven. Maar het zoeken komt doordat ze niet op hun op vaste plek zitten.

 

Bijna legaal, maar net niet

Het was dit jaar de bedoeling om een legale evenementenvergunning te hebben maar doordat dit de eerste keer was dat ze ‘m aanvroegen, ging er wat mis, hoewel ze ruim van te voren ermee bezig waren.

 

De vergunning van het Commissariaat van de Media was wel binnen maar er was geen tijd meer om evenementenfrequentie aan te vragen bij onze grote vrienden van het Agentschap Telecom. Dus daarom toch illegaal en alles op de 104.10 MHz.

 

Feestje

HPT is een oudere groep piraten met een gemiddelde leeftijd van 40–45 jaar die één keer per jaar een groot feest organiseren met de bijbehorende artiesten op de zaterdagavond. En feest vieren op de Veluwe, dat kunnen ze wel.

 

Daar is de koffie

Koffie, nou ja graag, maar op dat woordje GRAAG kwam ik snel terug. Wat een bocht, foei mijn maag en darmen sloegen gelijk op tilt. Wat enorm sterk, een powerdrankje is er niets bij. De koffiezetter is dan ook in anonimiteit vertrokken, maar mij lijkt beter om hem als teamlid te royeren.

 

Veluwse mengpaneeltje

Wat we regelmatig opvalt op de Veluwe is en bepaald mengpaneel dat je in deze streek vaker ziet dan elders. Dat is de Behringer VMX1000. Maar ook de muziekkeuze is opvallend..

 

Elke streek of provincie kent zijn eigen muzieksoort. Zo is veelal nieuwere muziek te beluisteren bij piraten uit deze streek, maar niet bij HPT. Wellicht komt het door de leeftijd.  waar ik ook onder val, dus de muziekkeuze staat me dan ook bijzonder aan.

 

Muziekbronnen

Vinyl, CD of MP3; het maakt niet uit waar het weg komt. Toen ik er was werd er veelal van MP3 vanaf de computer gedraaid met het programma Winamp, maar dat ligt maar net welke piraat achter de mengtafel zit.

 

De vinylboys maken gebruik van 2 Citronics PD-1mk3 en voor de CD’s staat een dual speler van Numark de MP302.

 

Orban type ??

De processing is van Orban maar helaas zat alles in een dichte kist en het typenummer weten de jongens die op dit moment aanwezig zijn niet.

 

Balletje mayo?

Tijd om naar de mast te gaan maar eerst wordt me een balletje mayo-mosterd keurig op een bord geserveerd. Laat dit nu dezelfde gast wezen die ook de koffie heeft gezet. Wantrouwend begin ik aan de gehaktbal. En ik moet zeggen, de koffie is je vergeven.

 

De mast staat niet hoog namelijk 40 meter met erin 4 eigenbouw breedbandantennes met een fabriekskoppelbalk. In Ommen op de autoradio was het signaal erg goed te noemen, terwijl ook het vermogen niet extreem is.

 

Zendertje

Deze bedraagt namelijk 1500 Watt uit komt een Elenos T2000 en het vermogen is niet meer niet minder. Wellicht heeft het te maken met de vrije frequentie (104.1 MHz) waarop de uitzending plaatsvindt.

 

Helaas heb ik niet zoveel foto’s geschoten. Af en toe doet gezelligheid foto’s maken vergeten.

 

Filmpje HPT