04-09-2010                                        Holthakkers Team                              Door: Wilco

De laatste impressie voor vandaag is een thuiswedstrijd voor mij. We gaan naar de Holthakkers.

 

Het harde signaal dat te horen is, zal velen al wel opgevallen zijn, maar ook de hardheid van het geluid, maar daarover later meer.

 

Brand

Donderdagnacht na wat tegenslagen is het team ingeschakeld met een dijk van een signaal maar vrijdagmorgen gaat het mis. De coaxkabel lag niet strak in de plug en doordat de antennekabel heen en weer bewoog brandde de plug eruit.

 

De schade van de plug viel nog wel mee maar de coax daarentegen was diep ingebrand. Na dit te hebben gerepareerd ging het signaal weer de ether in tot aan de middag: wat nu weer? Een stroomstoring, maar ook dit werd gelukkig weer opgelost.

 

Zendertje

Zaterdag vroeg in de avond was ik op de locatie en de mast van 65 meter stond strak aan de blauwe hemel te pronken met erin 6 antennes. Uiteraard wil ik bij dit station graag eerst even naar de zender. Een waar walhalla van zendertechniek. De eigengebouwde eindtrap met CX10.000 staat rustig te blazen op zo’n 8 kilowatt.

 

Het blijft prachtig om zulke zenders te mogen bezichtigen, maar voorzichtigheid is wel geboden met al die losse kabels en losse voeding. Want 8000 Volt, daar wil je wel van afblijven.

 

Terug in de studio complimenteerde ik hen met het geluid. Het was duidelijk anders maar wel mooi. Wie van vele lampjes houdt moet Behringer kopen maar het kan ook anders. Al is hier zeker een Behringer aanwezig in het setje alhoewel setje?.

 

Orban en nog meer

Geluid is heel persoonlijk maar ik houd wel van analoog en zeker de 8100 van Orban en die staat hier, maar niet alleen. Een vreemde combinatie want voor de Orban staat een Behringer MDX8000, ook analoog.

 

En nog meer

Daarvoor staat nog een heel arsenaal aan processing waaronder  2 mono levelers een Drawner, dual Auto Compressor DL241,  en een Dwawner Tube (buizen) Compressor. Hoe de volgorde is met aansluiten is me onbekend en met zoveel apparaten kan en wil ik het ook niet eens weten.

 

Apparatuur

Veel vinyl staat er in bakken en dit alles wordt afgespeeld met 2 Omnitronics DD2220 speler met in het midden de Dateq LPM7.3 mengpaneel. Voor CD’s staat een dual speler Kam KCD-1000.

 

Optreden

De gasten voor vanavond worden goed gezorgd en vanavond hebben ze de band de Evening Stars uitgenodigd voor een optreden. Al hadden ze niet verwacht dat ze zoveel apparatuur, lampen en lasers mee zouden nemen voor hun optreden. Het kleine podium is eigenlijk te krap hiervoor.

 

We sluiten af door het team te bedanken voor wederom de gastvrijheid.

 

Filmpje Holthakker Team