13-05-2010                                           Station IJsseldijk                   Ingezonden door IJsseldijk

 

Station IJsseldijk koos er zelf voor een impressie op te sturen want er is bij dit station nogal wat veranderd. In november 2008 was het Klompenboer-team zelf bij deze piraat en toen waren ze nog volop in opbouw. Ze waren net een half jaartje aan te band. Toen en nu draait het team voornamelijk op de FM 90.1.

 

Nieuwe mast

Nu zo’n anderhalf jaar later zijn er de nodige wijzigingen geweest, zoals een nieuwe mast. Het team heeft ‘m zelf gemaakt, helemaal van begin tot eind. “Bijna hele winter zijn we er  mee bezig geweest maar het resultaat is perfect”, mailt teamlid Jevan.

De mast van 40 meter hoog is van het type kantelmast. Bovenin mast hangen 4 eigenbouw antennes en koppelbalk, die 6,5 kW aankan. “En dat gaat zeker nog wel een keer gebeuren,” meldt het team.

 

Het bereik met de mast is prima. Toen ze onlangs een keer op de megavrije frequentie 87.5 MHz draaiden kwamen ze zelfs binnen in Castricum en op de autoradio in Alkmaar.

 

Zender

De eindtrap is van het merk Esse (Electronic Systems) en is een 1 kilowatt-kast. “Het apparaatje doet zijn werk ook erg goed als we naar onze afstanden kijken.” Daarvoor staat een stuurzender (40 watt ) van het merk Elenos.

 

Apparatuur

Ook de apparatuur is vervangen. Draaiden ze in november 2008 voornamelijk met muziek vanaf de PC met Winamp, nu is het vooral vinyl dat de klok slaat. Zo staan er twee Gemini XL-500 II Direct Drive Platenspelers met Tonor  Banana-naalden.

 

De microfoon is een Shure C606. Het mengpaneel is het paradepaardje van Dateq, de GPM-8. Tenslotte staan er nog twee CD-spelers van XXL  (CDX-10), maar die hadden ze in 2008 ook al.

 

Combinator

Voor de soundprocessing gebruikt dit station de legendarische analoge 4-bander van Behringer, de Combimaster MDX 8000. Hij wordt voorafgegaan door de Symetrix-422 als leveler en de UltraFlex-3200. De stereocoder is van Katruud en voor de RDS staat er een RDS-2000. Tenslotte gaat de spraak nog door een Virtualizer.

 

Ook op Klompenboer.nl?

IJsseldijk, bedankt voor het opsturen van de impressie en een tekst en foto’s van andere piraten zijn natuurlijk welkom via klompenboer@planet.nl