22-02-2010                                        IPF                                         Door: Wilco

Dit zijn pas de marathons als tenminste alles goed blijft gaan. Maandagavond is IPF ofwel ideale Piraten Formatie om half negen begonnen met hun marathon. Als alles mee zit, willen ze doordraaien tot zondagmiddag twaalf  uur. Dat alles niet met een extreem hoog vermogen maar wel met een goed bereik.

 

Zendinstallatie

Zo’n 700Watt op de klok uit een dubbele Mosfet en alles met een masthoogte van 45 meter met erin 6 eigenbouw gepiekte antennes. Dat is wel wat anders dan de vorige marathon die het team hield. Toen waren het nog 2 antennes. Maar er zijn meer veranderingen bij dit station dat voornamelijk in vakanties draait.

 

Simpel: het zijn studenten en er mag dan ook worden gesproken van een studentenzender, maar het zijn zeker geen eendagsvliegen. De studentenzender bij uitstek, zeg maar gerust.

 

Dwangsom

Hoewel de locatie een dwangsom heeft, gaan ze hier erg creatief mee om. De studio is gebleven, maar er staat geen zender? Van illegale praktijken is niet echt sprake of toch wel? We laten dit mooi in het midden al mocht ik wel alles bekijken.

 

Vakantiezender

De laatste keer dat het station aan de band zat, was tijdens de herfstvakantie. Tijdens de kerst hebben ze de zender uitgelaten. Het heeft geen zin om met dit lage vermogen te stoken tussen al het geweld en nu gaat het erg mooi, misschien wel te mooi.

 

Dinsdag was een dag dat er meerdere piraten uit de lucht zijn gehaald en ook een station in de buurt. Het was dus alert blijven. Toen kwam er een SMS-bericht AT en politie wel erg dichtbij waren, maargelukkig reden ze door op weg naar het zuiden richting Almelo.

 

Daar zijn we weer!

Uit voorzorg hebben ze de zender na het lezen van het bericht wel even uitgedaan. Even maar, want na een half uur was de ruis alweer vervangen door muziek met Nederlandstalige klanken.

 

Studio-apparatuur

De studio zelf waar we nu zijn is niet echt veranderd en ook het mengpaneel niet. Dat is een Soundcraft Spirit ES maar wel de 2 draaitafels die links en rechts staan. Deze zijn vervangen door Reloops spelers RP1000mk3. Boven het mengpaneel staat nog steeds de dual CD-speler van DAP Audio, de 600-D.

 

De processing is net als de vorige keer van Break-Away maar nu met de stereocoder erbij en in net als de RDS en die komt uit Airomate2.

 

Diefstal

Om 22:20 op woensdagavond was het signaal in één keer vertrokken. Na een kijkje bij de zender bleek de stuurzender te zijn verdwenen. De rest stond er nog wel. Het team staat nog voor een raadsel want er was niets of niemand te bekennen in de omgeving van  de zendlocatie.

 

Update:

Inmiddels heeft IPF na een speurtocht de stuurzender weer terug, maar hebben de uitzending toch tijdelijk moeten staken, een dwangsom kon er ook nog wel bij.

 

Update:

Vrijdagavond heeft IPF na alles te hebben verhuisd alsnog de uitzending hervat

 

 Ik wil het team bedanken voor de gastvrijheid en tot de volgende keer.