29-05-2010                                                        Radio Jachtsnee                                                            Door: Bram

Aller eerst zal ik mij meteen maar verontschuldigen voor de slechte kwaliteit van de foto’s. Wegens omstandigheden ben ik op pad gegaan om het geluid in orde te maken bij dit team en was stomweg de camera vergeten. Dan zit er niks anders op om de camera van de telefoon te gebruiken.

 

Opstartprobleempje

Donderdagnacht zou dit team beginnen met draaien op 97.6 MHz, gelijk achter een ander station aan. Zo was het allemaal netjes afgesproken. Donderdag hadden ze voor een test de mast omhoog gezet zonder de antennes. Dit ging allemaal perfect.

 

Maar toen het in het echt moest gebeuren met antennes erin ging er iets mis. Maar gelukkig hebben ze dit weten op te lossen en waren alsnog op tijd in de ether.

 

Gemeente

Helaas had de gemeente er ook lucht van gekregen en kwam vrijdagmorgen poolshoogte nemen. Dit was toch niet de bedoeling, aldus de boodschap van de ambtenaar. Voor 5 uur ‘s middags moesten tent en mast weg zijn. Maar raar genoeg geen dwangsom.

 

Zo gezegd zo gedaan en voor 5 uur was alles weg. De gemeente kwam kijken en alles werd in orde bevonden. De ambtenaar was de hoek nog niet om en gelijk ging de mast omhoog en zaterdagavond is de grote tent weer opgezet. Verder hebben ze geen last meer gehad van de gemeente.

 

Mast

De mast een eigenbouw constructie met een hoogte van 37 meter maar is uiteindelijk na een paar tegenslagen 6 meter korter geworden. Hier bovenin bevonden zich 2 breedbanders van een bekende bouwer. En opmerkelijk, net onder de antennes hing een windmolentje zodat de windsnelheid uit te lezen was in de studio.

 

Zender

De zender waar dit team mee draait is een dubbele Mosfet met bijpassende sturing, ook weer van een bekende bouwer. Goed voor een vermogen van een paar honderd Watt.

 

Studio

De studio stond in een mooi omgebouwde keet en was goed ingericht en achter het draaifornuis was alles binnen handbereik voor de DJ’s. Als hoofd stond er een Dateq 7.2 mengtafel met 2 American-Audio draaitafels met DJS concorde-naalden.

 

Processing

Een CD-speler was niet aanwezig. Wel een PC waaruit zo nu en dan enkele plaatjes gedraaid werden want het meeste was van vinyl. Aan de linkerkant stond nog een scherm en deze liet het programma Breakaway zien. Dit was dan ook de soundprocessing waar dit team mee draaide.  

 

Geslaagd weekend

Na de tegenslagen was het toch een geslaagd weekend volgens de jongens. Bedankt voor de gastvrijheid en tot de volgende keer.