23-01-2010                             Het Kangoeroe Team                                    Door: Gup

Zaterdag was het weer zo ver. Eén keer in de twee weken gaat het Kangoeroe Team aan de band via de 104 MHz in stereo en RDS. Bij dit team kom ik al sinds het begin van hun bestaan en het was weer eens tijd voor een impressie. Dit omdat ze toch wel weer het één en ander hebben veranderd.

 

Zender

De zender is in dit geval nog steeds een 4x mosfet van de bekende bouwer. Compleet met sturing stond deze zender te brullen op een kleine 1200 Watt. De mast is er al wel een poosje maar staat nog steeds in volle glorie. De lengte bedraagt 4 x 10 meter en een topbuis van 15 meter. Dit totaal brengt het antennesysteem op een hoogte van een kleine 50 meter

 

Antennes

De antennes zijn ook compleet vernieuwd bij dit station. Geen zelfbouwrondstralers meer, maar er hangen nu 4 breedbandantennes en een fabriekskoppelbalk in de mast. Samen met de 1200 Watt zorgt dit voor een prima afstemming in de omgeving maar afstanden worden er ook wel mee geboekt.

 

Soundproccesing

Ook aan de geluidsapparatuur is het één en ander veranderd. Het DX-1000 mengpaneel is vervangen door een Dateq Apollo en de Combinator MDX-8000 moest plaats maken voor de DSPX-Mini. Achter de Mini staat een Katruud/Pira 32RDS. Al met al klinkt het setje prima!Er wordt bij dit station veel van single gedraaid en daarvoor gebruiken ze Citronic PT1 draaitafels met Tonar Banana elementen.

 

Er wordt ook gebruik gemaakt van 2 Sony CD-spelers en een computer met Ots DJ voor de verzoekjes. Ook was er nog een ledbalkje om de audio-insturing uit te lezen.

 

Studio

De studio staat nog steeds de bekende gele SRV-kar. Er komt wel wat bij kijken om dit spektakel in de benen te krijgen daarom wordt er tegenwoordig slechts één keer in de twee weken gedraaid.

 

In de kar zelf is voorin een bar getimmerd met alle apparatuur en achterin staan 2 koelkasten met zowel Amstel als Grolsch. Dat had met natuurlijk niet verwacht maar er zijn ook heuse Grolsch drinkers bij dit team. De kar is van binnen netjes afgetimmerd en overal hangt wat leuks dat er door de jaren heen zoal bij gekomen is. Kortom netjes en leuk voor elkaar.

 

Tot slot wil ik het team bedanken voor de aangeboden sapjes en succes wensen in de toekomst met de uitzendingen.