22-07-2010                                                              De Kleine Wolf met de 3 Wijzen                                              Door:  Nick

Belofte maakt schuld, zo luidt het gezegde dus bij deze een impressie van Radio De Kleine Wolf met de 3 Wijzen.  Twee teams, die elkaar perfect aanvullen. De één heeft de mast en de ander de zender. Dit spektakel was live te volgen via de 97.30 MHz.

Piratendorp

In dit kleine dorp in Twente kent iedereen elkaar wordt er gezegd en dat klopt ook wel. En daarom is het ook altijd gezellig bij een piraat. Een echt piratendorp en het is dan ook knap dat een uitzending niet ver van te voren bekend was, zoals bij deze jongens.

 

Een van de teamleden had het ouderlijk huis voor zichzelf en zo ontstond het idee om een keer thuis te draaien. “Bunt de oaln van ’t nest, doot wie de rest.”

Apparatuur

Een DX1000 met twee Reloop-platenspelers brachten de muziek als voer aan de soundprocessing, in dit geval softwareprocessing Breakaway. Via een RG58 kabel stond de computer in verbinding met de zender.

 

Zender

Een Elenos T1800 stond hier die echt op z’n teentjes stond blazen. Zo’n 2200 Watt stond op de meter.  Als stuurzender gebruikten ze een J-uit-A.

 

Mastje

Een dikke 55 meter was het stalen monster, oftewel de zendmast, zo is mij verteld. Een beauty en geheel mobiel, maar uit veiligheidsoogpunt hebben we ‘m wat waziger gemaakt. Bovenin stonden 4 twee-elements antennes te pronken, die het zwarte goud in omstreken hoorbaar maakten op  de FM-band.

Hits

Daar zijn ze zeker niet vies van deze jongens, de een heeft de singlebak nog duurder dan de ander.
Maar mooie platen, dat waren het zeker. Ik heb een paar foto’s als bewijsmateriaal zeg maar.

Kerels bedankt voor de drankjes en de gezelligheid. Tot de volgende keer!