11-12-2010                Firma Knap & Arrogant                               Door: Bram

Na lang wachten is het dan toch eindelijk zover gekomen. Het idee om samen een marathon te draaien was geboren. Een samenwerking tussen twee Station uit de omgeving achterhoek alias De Firma Knap & Arrogant. Afgelopen weekend werd er gedraaid vanuit een nieuwe locatie. Zomaar een paar plaatjes het gehele weekend.

 

Mast

De mast, 43 echte meters, is het enige dat gehuurd voor dit weekend. Bovenin hingen 4 stuks drie sterren-antennes. Schijnbaar deden deze hun werk goed. Want direct na het inschakelen van de zender met een ingeschoven mast kwam er al telefoon vanuit Kalkar (Duitsland). Het was daar prima mee te krijgen op de autoradio.

 

De zender, een kast van Elenos, bestond volledig uit mosfets. Op de bird-meter kan hij 1500 watt gooien, dit weekend stond hij mooi rustig op een dikke 1300 watt. Als sturing hadden we een nieuwe Elenos ETG 30.

 

Studio

De verwarmde studio was gezellig aangekleed in de stijl van aprè ski. Dit gaf een mooie uitstraling. Ook was het er zeker niet koud met 8 kilowatt aan verwarming. Het draaifornuis stond achterin opgesteld.

 

De nieuwe DX-2000

De muziek kwam van alle mogelijke vormen van media. Er stonden 2 platenspelers, een dubbele CD-speler, een Denon harde schijfspeler, MD-speler en voor de nachtploeg nog een laptop met Sam Broadcaster. Dit alles werd aan elkaar gemixt met de nieuwe Behringer DX2000. Het team beviel deze mixer tot nu toe erg goed.

 

Ook aan de catering was gedacht. Dat onder het motto: een keer wat anders dan de bekende ballen!

 

Soundprocessing

De processing bij dit team bestond uit een DSPX mini-SE met een Orban 464a voorzet. Er werden veel positieve reacties gegeven op de sound.

 

Vermogen

Ondanks dat er maar met 1300 Watt werd gedraaid waren er mensen die beweerden dat er 3 of 5 kW stond te draaien. Maar dat was niet het geval.

 

Bedankt

Als laatste bedanken we iedereen voor het langskomen. Het was een erg gezellig weekend wat zeker herhaald gaat worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl