01-12-2010                                       Station Koekoek                  Door: Jevan

Dit keer ga ik naar West-Overijssel naar station Koekoek, dat daar een marathonuitzending draait via de 97.60 MHz. Dit team bestaat uit 4 leden.

 

Het team heeft de mast verderop staan en ze werken daarom met een doorstralingset. De zender en mast staan een paar honderd meter verder.

 

Mast

De mast is een eigenbouw uitschuifbare constructiemast van totaal 80 meter. Het is een mooi stukje vakwerk. Bovenin de mast hangen 4 antennes en een koppelbalk. Het antennepark is gemaakt door een bekende bouwer uit de buurt.

 

Zender

De zender is een Elenos T-5000 die goed zijn vermogen van 5 kW gooit. Daarvoor staan een K-100 stuurzender en als tussentrap gebruiken ze een K-300 met mosfet.

 

Studio

De studio is gevestigd in een keet op het industrieterrein. Het is nu een weekendkeet geworden en omgetoverd tot een mooie studio. Het heeft wat tijd gekost maar  het resultaat is goed.

 

Apparatuur

Dit team gebruikt als mengpaneel de Dateq LPM 7.2. De microfoon is een Behringer C1. De muziek komt veel vanaf CD en vinyl en daarom staan hier 2 CD-spelers en ook nog eens 2 platenspelers, allemaal van het merk Soundlab.

 

Soundprocessing

De soundprocessing bestaat uit een Virtualizer Pro voor de spraak en de muziek gaat door de digitale Ultra Dyna Pro 9024 met verder een Ultramizer Pro, Ultra Fex Pro, Ssuppressor en een Multicom Pro. Oftewel het Behringer-setje dat je niet zo vaak meer tegenkomt.

 

Ze hebben nog een RDS-2000 met de bijbehorende stereocoder.

 

Ik wil dit team bedankt voor de gastvrijheid en tot de volgende keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® klompenboer.nl