28-05-2010                                        Station Koekoek                               Door:  Jevan

Mijn eerste impressie gaat over Koekoek, een station dat al vaker draaide op de frequentie. Maar nu hebben ze een langere uitzending van 2 dagen omdat de mast weg moet van de gemeente. Ook hier in het westelijk puntje van Overijssel is een brief gekomen

 

Mast

Dit team werkt met een constructiemast van ongeveer 40 meter en bovenin hangen 4 eigenbouw antennes en koppelbalk van de in piratenkringen bekende bouwer.

 

Zender

De zender is toch wel een prachtig plaatje. Het is een oud type R&S-kast. Met een stuurzender, eveneens van R&S ervoor en nog een tussentap met de BLW-96 (mosfet). Deze marathon draaiden ze op de 95.1 MHz.

 

Studio

Aangekomen bij de studio zie ik dat die opgebouwd is in een schuur. Een paar zeilen spannen, een bar erin, wat statafels en klaar is Klara. Het zag er goed georganiseerd uit voor een niet eens zo groot team (4 leden).

 

Soundprocessing

De soundprocessing bestaat uit een Virtualizer Pro voor de spraak. Het totale audiosignaal gaat daarna door een heel rack aan Behringer-apparatuur.

 

Die bestaat uit de Ultradyne Pro 9024, Ultramizer Pro, Ultrafex Pro, Feedback Destroyer en de compressor Multicom Pro. Ze hebben nog een RDS-2000 met bij behorende stereo.

 

Apparatuur

Er wordt hier met van alle soorten geluidsdrager gedraaid. Zo staan er twee CD-spelers en twee platenspelers van Soundlap. Het mengpaneel is van het merk Dateq en het type is LPM 7.2. De microfoon is een Behringer C1.

 

Ik wil de heren bedanken voor de uitzending en het was zeker een prachtig feestje.