11-07-2010                                                                             Radio de Kolkenblazer                                 Door:SKH

Dit is de tweede uitzending van dit team. Waren er vorig jaar veel problemen met de zenders, nu ging het vlekkeloos. Vanuit een idyllisch dorpje in het noorden van Friesland hebben de teamleden een zeer mooie locatie gevonden om een weekend te gaan draaien.

 

Studio
In een kippenstal die buiten dienst is, hebben de leden een compacte maar gezellige studio gebouwd.  Achter het draaigedeelte is plaats voor één diskjockey met als reden hoe groter de ruimte hoe meer mensen er achter willen kijken en koekeloeren.

 

Start
Op donderdagavond voorafgaand van de finale van het WK-voetbal is men begonnen om de mast op te zetten. Toen de mast omhoog ging, zag het aan de andere kant van een waterweg zwart van de toeristen en vakantiegangers. Prachtig vonden ze het.

 

Tegen de klok van een uur of elf ’s avonds ging het signaal van de zender naar de top en werd er gestart met een weekend vol gezelligheid via de 95.10 MHz in stereo en RDS.

 

Sound
Om de muziek te produceren die nodig is om de oortjes van de luisteraars te verwennen werd er gebruik gemaakt van twee Technics snelstart platenspelers en 3 cd spelers waarvan één van Sony en twee van Technics.

 

Uiteraard werd ook hier de Behringer DX 1000 gebruikt om vandaar verder te gaan naar een Orban Optimod 5300 en een RDS van RVR.

 

Op de foto’s is ook een aantal beeldschermen met bijbehorende computers te zien. Op een daarvan was een OTS-DJ-achtig iets te bespeuren maar deze werd uitsluitend gebruikt om ‘s nachts een uurtje te kunnen slapen.

 

Zender
Een Prais met daar weer achter een gekke Italiaanse spaghettinaam zorgde voor de power. Het aantal watten dat deze machine produceerde bedroeg ongeveer 800 Watt. Slechts 800 Watt? De reacties kwamen uit -zeg maar- half Nederland op de momenten dat deze frequentie in de andere provincies vrij was.

 

Mast

De hoogte van de mast hielp daarbij natuurlijk ook een handje. Ruim 70 meter hoogte met in de top twee fabrieks drie-elements richtantennes.

 

Voetbal en flitslichten
Vanwege de finale van het WK-voetbal werd besloten om op zondagmiddag vroeg te stoppen om zo alle teamleden en gasten de gelegenheid te geven om thuis de barbecue en dergelijke op orde te kunnen krijgen.

 

De nacht van zaterdag op zondag bracht een kleine verandering in de planning. Aan zee hier in het noorden van Friesland kan het enorm tekeer gaan zodra er onweer op komst is, met de daarmee gepaarde stormen. Daarom is dan ook maar besloten om zondag midden in de nacht de uitzending te stoppen.

Het team kijkt terug op een geslaagde uitzending met mooie en spanende momenten. Kortom het is bij de Kolkenblazer goed vertoeven en vooral op deze ultieme locatie.


Kerels bedankt en tot de volgende keer.