01-10-2010                                                    LOL FM                                Door: Wilco 

Eindelijk we hebben ze gevonden. Het was een hele toer om bij LOL te komen, zoals je hebt kunnen lezen in de impressie van Allicante.

 

Ze zitten niet eens ergens verborgen tussen maïs of verscholen tussen bomen, maar gewoon vlak aan de weg zitten ze. Het team is nog druk bezig met de voorbereiding om te beginnen en de deadline is vrijdagavond om 18:00 uur.

 

Rustig team

Hoewel deadline? Ze maken zich niet druk en willen dat ook niet zijn ook. Het is een gedegen team maar dat er nog werk genoeg te doen is, dat is wel duidelijk.

 

Inmiddels is het half vijf en eigenlijk staat alleen de tent nog maar. In de tent is het team bezig om alles klaar te maken terwijl de technicus de studio aan het inrichten is en net bezig is met de processing erin te schroeven en aan te sluiten. 

 

Tik, tik tik

Zelfs de mast staat nog niet, al zitten de antennes er wel in maar verder nog geen antennekabel. Ook de zender is nog niet aanwezig en de klok tikt wel door. 

Koffie? Nou nee na die slechte ervaring eerder vandaag durfde ik het niet aan meer, maar de kleur lijkt goed, dus toch maar een poging.

 

Stress?

Kijk een team dat om 18:00 in de lucht wil wezen maar toch overal tijd voor hebben. Ach met een bak koffie naast ons gaan we gewoon verder met het werk. Stress is er al genoeg maar niet in ons weekend van LOL FM, krijg ik te horen. 

 

Nieuw mastje

We lopen naar de mast en op dat moment komt de zender ook de hoek om gereden. Een  strakke planning. Dit keer een andere mast want de vorige keer is de mast tijdens het ophijsen geknikt door een foutje van de kraanmachinist. Hij kan als verloren worden beschouwd. Ook die dingen gebeuren, jammer maar helaas. 

 

Maar het schiet toch op, de zender wordt aangesloten net als de kabel op de antennes en dan kan het ruim 70 meter gevaarte de lucht in met bovenin 8 antennes. En dan is het wachten op een ander station dat de lucht uit gaat. Dit is weer een prachtig staaltje overleg.

 

Prima overleg

Maar eerst een telefoontje naar het betreffende station dieper Twente in dat LOL FM van start kan gaan. Als luisteraar vind ik dit een compliment waard. Wij als luisteraar willen muziek geen ruis.

 

De zender gaat dan ook gelijk aan nadat het andere team heeft afgekondigd. Na wat afregelen tot het juiste vermogen van 10 kW uit een oude Telefunken kast, is de marathon van LOL FM van oktober 2010 een feit. 

 

Terug in de tent is het tijd voor een biertje of fris voor het vele werk en we gaan kijken in de oude schaftkeet waar de studio zich bevindt. De technicus heeft in die tijd prima werk afgeleverd en alles werkt ook in één keer naar behoren, zonder brom of andere storingen. 

 

Soundprocessing

Het geluid houden ze eigenlijk simpel maar wel goed. Een enkele Omnia 3FM-T staat er voor de muziek. Waar velen experimenteren met van alles ertussen maar LOL niet. En dat hoeft ook niet want de Omnia 3FM-T is broadcast-waardig genoeg om het alleen te kunnen doen 

 

Waarschuwing

We hebben een lange dag gemaakt en sluiten deze mooie dag af. Enkel het mooie was op zaterdagavond er wel af. Een waarschuwing van 2 agenten met de melding dat de mast voor 20:00 uur weg moest zijn. Dit lukte niet omdat het te gevaarlijk was om de mast in het donker op te ruimen. Wel is de mast in elkaar geschoven en is de uitzending gestopt.

 

Filmpje LOL