25-02-2010                                                      M&M                                     Door: Wilco

De Kalverlucht komt je tegemoet bij het betreden van de studio van deze piraat. Al ben je aan deze geur -die ik niet als vervelend vind- snel gewend.

 

Studio M&M zijn we nu en veelal zijn we bij marathonzenders maar dit is geen marathonzender. Nee dit station draait met grote regelmaat zijn programma op de Nederlandse radio voor de luisteraars.

 

Studio 2

Tussen de kalveren is een mooie studio gebouwd met genoeg ruimte voor het team en voor de bezoekers. In januari 2010 vestigde dit station zich op deze nieuwe locatie en zendt uit op de 95.90 MHz in stereo en RDS. Ze noemen dit zelf studio 2.

 

Ik mag dit station ervaren waar mee te overleggen valt, al is er natuurlijk een grens. Ze hebben gewisseld van de avond naar de middag, want een ander team wilde graag de laatste keer draaien omdat de vorstverlet is afgelopen na vele weken.

 

Gezelliger

Geen probleem dan draaien we wel een keer overdag, en dit bevalt eigenlijk ook wel, krijg ik te horen. De verzoekjes die ze overdag in grote aantallen krijgen, lukt niet in de avond. Dat is het mooie ervan. Al vinden ze het ’s avonds wel veel gezelliger om te draaien. Je hebt met bezoekers dan te maken, verklaren ze.

 

Apparatuur

M&M draait zowel van vinyl, CD als MP3 al is het merendeel wat ze draaien vanaf het zwarte goud, vinyl dus. Vinyl komt van 2 platenspelers van Technics de SL1210MK2 en de CD’s van een speler van het merk Mac Mah DND-110 en de MP3 via het programma Winamp.

 

Daartussen in staat een oud beestje als mengtafel gestald, een Dateq 7,2 en hoewel hij misschien wat ouder mag wezen, functioneert hij nog opperbest.

 

Soundprocessingrackje

De processing staat als top de MDX8000 van Behringer maar niet alleen. Als leveler staat er nog een Aphex Compellor 320a te werken en verder een Ultrafex EX3200. Voor de stereo en RDS gebruiken ze een AEV Stargate.

 

Mast

Voor de zender moeten we even weer naar buiten. De mast staat op een hoogte van 37 meter. De wens is om deze wel te vervangen dus verhogen maar alles op zijn tijd. Dat lees je ook af van het team: het zijn geen druktemakers wel muziekmakers. Boven in de mast hangen 4 Sirio antennes en een eigengemaakte koppelbalk.

 

Zender

De zender zelf is een Suono sturing waar de folie nog op zit en daarachter staat de eindtrap een Elenos T2000/3 die met gemak en in alle rust netjes de 2 kW levert.