18-09-2010                                                    MSI                                        Door: Wilco

Het grootste gedeelte van het district waar ik de impressies maak is toch wel Twente. Dus ook deze keer verschijnen we in de groenen bossen in het oosten van ons land.

 

Injectie

Station MSI, daar zijn we aangekomen en dat staat voor Muzikale Sound Injectie. Het is een groep piraten die voor het eerst een marathon houdt, maar afzonderlijk zijn het allemaal piraten.

 

Hé, het werkt

Vrijdag rond het middaguur wilde het team beginnen en alles werkte gelijk zonder problemen, maar die problemen kwamen een paar minuten later.

 

Of toch niet?

Geen groot probleem zou je zeggen want de vraag naar stroom van de zender lag hoger dan de groep (16 ampère) aankon. De oplossing was snel gevonden: een externe stroomvoorziening.

 

Maar het duurde even voordat deze er was. Maar dan eindelijk, rond 15:00 uur was het dan zover: de eerste marathon van MSI was een feit.

 

FF verhuizen

De eindtrap was -een Elenos E2000DR (8 fets)- en de stuurzender een RVR mod-tex-lcd. Totale vermogen 2 Kwt. Dit alles draaiend vanaf de 96.50MHz maar dit bleek geen goede keuze te zijn. De verhuizing naar een andere frequentie was dan ook snel geregeld.

 

Duitsland

De 97.60 MHz was de volgende optie en een veel betere keuze want de verzoekjes liepen leuk binnen. Ook van ver buiten de regio tot diep in Duitsland. Dit ondanks dat het druk was op de FM-band dit weekend.

 

De studio stond in een werkplaats die dit weekend gebruikt werd als radiostudio en voor het ontvangen van gasten. Zondag om middernacht was het dan ook gebeurd omdat maandag de werkplaats weer gebruikt moest worden.

 

Apparatuur

 Op een verhoging was plaats gemaakt voor het apparatuur en de piraat. Het vinyl werd afgespeeld vanaf 2 Technics spelers Sl1210mk2 met ertussen in het Dateq GPM 8,3 mengpaneel. CD en MD werden gebruikt voor jingles.

 

Processing

Het geluid dat te horen was op de FM-band kwam uit een DSPX-FM met ervoor de Aphex Compellor 320A.

 

Interessant gelast

Een kijkje bij de mast laat ons zien dat het een eigenbouw exemplaar is die technisch gezien wel interessant in elkaar is gelast. De mast stond op een hoogte van 50 meter met erin 4 RVR-breedbanders met tevens een RVR-koppelbalk.

 

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging de leuke gesprekken en de koffie.

 

Filmpje MSI